Karşıyaka'nın First Lady'si Sahaya İndi

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın eşi Öznur Tugay, İstanbul Sözleşmesi için kadınlarla bir araya geldi.

Karşıyaka'nın First Lady'si Sahaya İndi

Siyasi rakibi kadınlara mobing uyguladığı iddia edilen Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay, İstanbul Sözleşmesi için sahaya indi. Öznur Tugay’ın basın metnini Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş’nin paylaşması akıllara Gaziemir Belediye Başkanının eşi Deniz Arda’ya verilen “Onursal Koordinatör” unvanını akıllara getirdi.

Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün açmış olduğu kurslara gelen kursiyerler ile bir araya gelen Öznur Tugay, hem İstanbul Sözleşmesini okudu hem de dağıtımını yaptı. Tugay bu sözleşmenin kadın erkek ayrımı yapmaksızın herkesi kapsadığını ve herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yapması gerektiğinin altını çizdi. Öznur Tugay’a tam destek veren kursiyerler, etkinliğin sonunda hayatlarını kaybetmiş kadınlar için bir tane eser ortaya çıkarttılar.

Öznur Tugay burada yaptığı konuşmasında “Temsiliyet durumunun biz başkan eşlerine yüklediği bazı sorumluluklar var. Bu sorumluluk; hayatın içinde olan sorunlara karşı farkındalık yaratarak duyarlı olmamızı gerektiriyor. Bu yüzden İstanbul Sözleşmesi durumuna kayıtsız kalmamız mümkün değil. Bizler Türkiye’nin en modern ilçelerinden birinde yaşadığımız için çok şanslıyız bunu ifade etmek isterim. Gönül isterdi ki böylesi bir konuşmayı yapmayalım ama ne yazık ki ülkemizde kadına, çocuğa ve hayvanlara şiddet artarak devam ediyor. Ben her şeyden önce bir anne olarak şiddetin her türlüsüne karşı olduğumu çok net ve keskin bir dille ifade edeyim. Dünyayı kadınlar güzelleştirecek, ben de kendimi bu çalışmanın bir neferi olarak görüyorum. Kadına, çocuğa ve hayvana şiddet son buluncaya kadar bu çalışmalarımız ve mücadelemiz artarak devam edecek.” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay geçtiğimiz günlerde ortaya atılan mobbing iddialarıyla hayli zor günler geçirmişti. İddiaya göre Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, ilçe kongresinde desteklediği mavi listeye rakip olan beyaz listeden ilçe delegesi seçilen ve yine ilçe kongresinde Tugay’ın desteklediği adayın karşısındaki adayın listesinde il delege adayı olan Bağnur Cendeler’i (48) belediyeden santrali olmayan Yamanlar Piknik Alanı’na santral görevlisi olarak gönderdi. Karşıyaka Belediyesi Afet İşleri biriminde çalışırken görevlendirildiği yerin dağın başında olması, alkollü olması ve az personel çalışması nedeniyle can ve namus güvenliği olmadığını belirten Cendeler, atamaya tepki gösterdi. Tugay, bunun üzerine Cendeler’i 5 Ağustos’ta hukuki sebep göstermeksizin işten çıkardı. Cendeler, “Tek derdim kamu yararına çalışabileceğim bir yerde görevlendirilmekti. İstifaya zorlandım ve bana tuzak bir görev hazırladılar” dedi. Bunun üzerine Cendeler, Avukatı Sinan Alabay ile birlikte işe iade davası açarak hukuk mücadelesi başlattı.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2020, 14:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0