Karşıyaka Alzheimer Merkezi için imzalar atıldı

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, en önemli projelerinden biri olan Alzheimer Merkezi için Türkiye Alzheimer Derneği İzmir Şube Başkanı Belgin Karavaş ve Ege Geriatri Derneği Başkanı Prof. Dr. Sevnaz Şahin ile iş birliği protokollerine imza attı.

Karşıyaka Alzheimer Merkezi için imzalar atıldı

EYLÜL’DE AÇILIYOR

Merkezi Eylül ayında hizmete açmayı planladıklarını belirten Başkan Tugay “Çok değerli derneklerimiz ile Karşıyaka Belediyesi Alzheimer Merkezi’nin işletilmesi, hizmetlerin planlanması ve yürütülmesini düzenleyen iş birliği protokollerimizi imzaladık. Bu kapsamında, Alzheimer hastalığı konusunda toplumsal farkındalık yaratmaya, hastalar ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar yapacak; tıbbi danışmanlık ve psiko-sosyal destek hizmetleri sunacağız. Hasta, hasta yakınları, bakıcılar, gönüllüler ile sağlık ve bakım profesyonellerine yönelik eğitimler gerçekleştireceğiz. Protokollerimizin imzalanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

ÇOK YÖNLÜ HİZMET

Önemli oranda ileri yaş nüfusun yaşamını sürdürdüğü Karşıyaka’da büyük bir ihtiyaca yanıt verecek olan Karşıyaka Belediyesi Alzheimer Merkezi, Bahriye Üçok Mahallesi’nde inşa edildi. 5 katlı bina, 650 metrekarelik kullanım alanıyla hastalara ve yakınlarına hizmet verecek. Gündüz bakımevi olarak planlanan merkezde hastaların sosyalleşmesi için rehabilitasyon yapılacak ve yakınları için de eğitimler gerçekleştirilecek.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0