KARBEM’DE KAYIT SINAVLARI YAPILACAK

Ön başvurular 9 Haziran’a kadar devam edecek.

KARBEM’DE KAYIT SINAVLARI YAPILACAK

Lise ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz eğitim desteği sunan ve başarılarıyla dikkat çeken Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (KARBEM)

KARBEM’de, 2021-2022 Eğitim- Öğretim yılı için kayıt tarihi belirlendi. Buna göre 14-18 Haziran haftasında 8.sınıf ve 12 sınıflara kayıt olmak isteyenler için sınav yapılacak. Salgının seyri düşünülerek yeni öğretim yılı için sadece 8,12 ve mezunlara sınıflar açılacak.

Sınava katılmak isteyen öğrencilerin kendileri ya da yakınları, 9 Haziran 2021 Çarşamba günü saat 15.00’e kadar, www.karbem.net adresinden ön kayıt formunu doldurarak başvuru yapabilecek. Sınav sonuçları 7 Temmuz’da açıklanacak. Sonuçlar hem KARBEM’de asılacak hem de öğrencilerin kodladıkları telefon numaralarına kısa mesaj olarak gönderilecek.

Asil ve yedek olmak üzere kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kaydını sadece velileri yapabilecek. Sınav ve kayıt süreciyle ilgili ayrıntılı bilgi almak isteyenler, 0 232 414 78 06 numaralı telefonu arayabilecek. Ayrıca 3771/3 Sokak No :10 Devrim Mahallesi Karabağlar /İzmir adresindeki KARBEM’e başvuru yapabilecek.

Eğitimden rehberliğe…

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla kurulan merkezden, lise ve üniversiteye gitmeyi hedefleyen yüzlerce öğrenci ücretsiz olarak yararlanıyor. Ayrıca doğru ve sağlıklı bir şekilde bölüm ve okul tercihinde bulunmaları için öğrenci ve velilere, konunun uzmanı öğretmenler tarafından rehberlik hizmeti de sunuluyor. Merkezde eğitimler yüz yüze ve pandemi koşullarına uygun olarak veriliyor.

KARBEM öğrencileri, üniversite ve lise sınavlarında kazandıkları başarılarla hem ailelerinin hem de Karabağlar Belediyesi’nin gururu olmaya devam ediyor. KARBEM’de eğitim gören öğrencilerin yüzde 77.09’u üniversiteyi kazandı. LGS’ye hazırlanan öğrencilerde ise bu oran yüzde 96.55’i buldu.

Tüm öğrencilere başarılar diledi

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eğitimde fırsat eşitliği yaratarak ülkenin geleceği, umudu olan gençlerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi. Gerek önümüzdeki günlerde yapılacak LGS ve YKS, gerekse KARBEM kayıt sınavına girecek tüm gençlere başarılar dileyen Başkan Selvitopu, “Umarım emeklerinizin karşılığını alırsınız. Tüm öğrencilerimizin yolu açık olsun” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0