Karabağlar'dan Azerbaycan'a destek

Karabağlar Belediyesi'nden Kardeş Ülke Azerbaycan'a Destek

Karabağlar'dan Azerbaycan'a destek

Can Azerbaycan Platformu’nun eylemine Başkan Selvitopu da katıldı.
Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarını işgali ve yaptığı sivil katliamlar, Karabağlar Salih Omurtak Mahallesi’ndeki Hocalı Anıtı önünde düzenlenen basın açıklamasıyla protesto edildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun da katıldığı açıklamada, “Ermenistan, bir an önce işgal ettiği topraklardan çekilmelidir” denildi.

Can Azerbaycan Platformu tarafından düzenlenen açıklamada, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileriyle vatandaşlar yer aldı. Burada konuşan Başkan Selvitopu, Mustafa Kemal Atatürk'ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözünün önemini hatırlattı. Ancak bir ülkenin toprakları haksız yere işgal edilip halkı katledildiğinde buna sessiz kalınamayacağını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Bizler haksızlığa karşı duruşu olan insanlarız. Umarız ki bu sorun en kısa zamanda, çok fazla can kaybı olmadan çözülür. Azerbaycan toprakları Azerbaycanlılarındır. Kardeş ülkemiz Azerbaycan mücadelesinde haklıdır. Başka bir ülkenin toprağında gözü yoktur. Kendi topraklarını savunmaktadır. Bunun dünya tarafından da böyle bilinmesi gerekmektedir. Bizler de bu haklı mücadelenin yanında olacağız” dedi.
Can Azerbaycan Platformu adına konuşan Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekler Federasyonu Başkanı İsa Ambarcı da, Ermenistan’ın saldırgan tutumu ve insanlığa karşı işlediği suçlara tüm dünyanın sessiz kaldığını söyledi. Ambarcı, “27 Eylül Pazar günü sabah saatlerinde Ermenistan’ın başlattığı geniş çaplı saldırılar sonucu aynı aileden 5 kişi şehit olmuştur. Bu 5 kişiden 2’sinin henüz ilkokul öğrencisi olması bizleri derinden yaralamıştır. Aynı şekilde Ermenistan ordusu, sivillerin yaşadığı birçok köy ve kenti bombalayarak adeta bir sivil katliamına imza atmaktadır” diye konuştu.
Azerbaycan’ın kalbi konumundaki Karabağ’ın yaklaşık 30 yıldır Ermenistan işgali altında olduğuna dikkat çeken Ambarcı, şunları söyledi:
“Tüm dünya bilmelidir ki, Karabağ Azerbaycan toprağıdır ve bu topraklar bir gün azad olacaktır. Bölgedeki huzur ve barışı bozmaya gayret eden Ermenistan biran önce işgal ettiği topraklardan çekilmelidir. Azerbaycan, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde halkını korumak ve toprak bütünlüğünü tesis etmek amacıyla gerekli savunma önlemlerini almakta haklıdır. Uluslararası camiayı, Ermenistan’ın işgali ve saldırıları sebebiyle zarar gören Azerbaycan’ın yanında olmaya ve bu haksız işgalin sona erdirilmesi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve AGİT kararlarına uygun şekilde barışçıl çözümü desteklemeye davet ediyoruz.”
Can Azerbaycan Platformu’nda, Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekler Federasyonu, Azerbaycan Kadınları Kültür Merkezi Derneği, İzmir Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Azerbaycan Kültür Merkezi Derneği, Aralık Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Çağdaş Azerbaycan Kültür Derneği, Bayındır Türkmen Yörük Derneği, Iğdır Tuzluca Aralık Dayanışma Derneği, Azer Türkleri Dayanışma Derneği ve Azerbaycan Ahıska Dayanışma Derneği yer alıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0