İZSU’da neler oluyor?

İzmir Büyükşehir Belediyesi bağlı İZSU’da bazı yönetici ve personellerin nüfuz kullanarak haksız kazanç ve menfaat sağladıkları iddia edildi. Konuya ilişkin yerel bir internet sitesine açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuyla ilgili inceleme başlatıldığını belirtti.

İZSU’da neler oluyor?

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü'nde, yetkilerini kötüye kullanan bazı yöneticilerin kendi araçlarını başkaları üzerinde göstererek yüklenici firmalara kiralamak suretiyle haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü. Bu sürecin içerisinde bugün halen görevde olan İZSU Genel Müdürlüğü'nde üst düzey bürokrat olarak çalışan bazı isimlerin de bulunduğu iddialar arasında yer aldı.

Skandal, olayı fark eden bazı çalışanların ihbarı üzerine ortaya çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu iddialarla ilgili soruşturma başlatırken olaya adı karışan bazı üst düzey bürokratların soruşturmada kendi isimlerinin geçmemesi için çaba harcadıkları da sızan bilgiler arasında yer aldı. İddiaya göre İZSU bünyesinde oluşturulan 'saadet zinciri' şu şekilde çalışıyor. İZSU Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ve ona bağlı Kanal Bakım Şube Müdürlüğü ihaleye çıkıyor. Yüklenicilerden yapılan sözleşme gereği şoförlü şoförsüz araçlar isteniyor. İşte sistem burada devreye giriyor. Yöneticiler makamlarının getirdiği nüfuzu kullanarak gerçekte kendilerine ait, ama belgeler üzerinde yakın, uzak akrabalarına veya tanıdıklarının üzerine kayıtlı gösterdikleri araçlarını ihaleyi alan yüklenici firma üzerinden daire Başkanlığı'na kiralamak suretiyle haksız kazanç ve menfaat elde ediyor. Bu sistemin içerisinde bulunan bazı yöneticilerin menfaat sağlamasını istedikleri bazı personeli de sisteme dâhil ettikleri, uzun yıllardır bu şekilde çıkar ve menfaat sağladıkları kaydedildi.

İHBARLA ORTAYA ÇIKTI
Haksız kazanç çarkını öğrenen bazı kişilerin ihbarlarda bulunması üzerine Büyükşehir'in konuyla ilgili soruşturma başlattığı ancak bu soruşturmanın da olaya karışan üst düzey yöneticiler tarafından üstünün örtülmeye çalışıldığı iddialar arasında. Organize hale getirilmiş suçun, yıllardır devam ettirildiği kaydediliyor.

ÇALIŞANLARA SUS PAYI
Ayrıca çalışan bazı personelin de; yöneticilerin bu işten kişisel çıkar ve menfaat sağladıklarını öğrenmeleri üzerine, sus payı olarak sisteme dâhil edildikleri, araçlarını ihale alan yüklenici firmalara kiraladıkları öğrenildi. 


SOYER: GEREĞİNİ YAPARIZ
Konuya ilişkin yerel bir internet sitesine açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuyla ilgili inceleme başlatıldığını belirterek, "Benim şu aşamada bir şey söylemem doğru olmaz. Çünkü Teftiş Kurulu Başkanlığımız konuyla ilgili inceleme başlatmıştır. Teftiş Kurulunun İncelemeleri devam etmektedir. Kimler suç işlemiş ve suça karışmış ise gereği yapılacaktır" dedi.

Evrim Hüsem

YORUM EKLE
YORUMLAR
Uçankuş
Uçankuş - 4 yıl Önce

Geç kalınmış bir olay sivil araç kiralama ve kullanımı iyice araştırılmalı sabahgelip akşam giden araçlar var bu araçlara aylık ödeniyor hatda bazı daire başkanları yazlığında yiyenleri akşamları bu araçlarla eğlenmeye gidiyorlarmış

İzsu Karabağlar Kanal
İzsu Karabağlar Kanal - 4 yıl Önce

Gerçeklerin er yada geç ortaya çıkma gibi bir huyu vardır.

Veysel.....
Veysel..... - 4 yıl Önce

Yıllardır duyduğumuz olaylar gerçekmiş haram lokma yemenin bedeli cezaevidir medya üstüne gitsinki olay çözülsün

Mazlum gercek
Mazlum gercek - 4 yıl Önce

Bu gorevi kutuye kullama ustu kapatilirsa zarari 3 Y ile mucadele eden Genel baskanimiz
Sayin Kemal kilicdaroglu na haksizlik olur

SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0