İZSU’da flaş ayrılık: Genel Müdür istifa etti! Yerine kim getirildi?

İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan görevinden istifa etti. Uzun süredir kurumu yöneten Özkan ile Başkan Tunç Soyer arasında son dönemde bir çok konu nedeniyle görüş ayrılığı yaşanıyordu. Özkan’ın yerine kurumda Genel Müdür Yardımcısı olarak hizmet veren Ali Hıdır Köseoğlu atandı.

İZSU’da flaş ayrılık: Genel Müdür istifa etti! Yerine kim getirildi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin su, kanalizasyon ve altyapı işlerinden sorumlu kurumu olan İZSU Genel Müdürlüğü’nden ayrılık kararı geldi. Genel Müdür Aysel Özkan görevinden istifa etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter yardımcılığı kadrosundayken Başkan Tunç Soyer tarafından İZSU’ya atanan Özkan’ın asalet görevlendirmesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanmamıştı. Genel müdürlüğe vekalet eden Özkan kurum içinde yaşanan değişim rüzgarından etkilenen isim oldu.

Başkan Soyer ile bir süredir görüş ayrılığı yaşayan Özkan’ın son dönemde yaşanan koku sorunu ve Körfez’in temizliği konularında idare ile anlaşmazlığa düşürdüğü öğrenildi. Başkan Soyer’in ilçe belediye başkanlarıyla yaptığı koordinasyon toplantılarında altyapı ve İZSU kazı çalışmaları nedeniyle yaşanan sorunlar da gündeme geliyordu.  Özkan’dan boşalan makama Genel Müdür Yardımcısı Ali Hıdır Köseoğlu atandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kendi isteğiyle görevinden ayrılan Aysel Özkan’a özverili çalışmaları ve başarılı hizmetleri nedeniyle teşekkür etti.

'İZSU AİLESİNİN PARÇASI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM'
İZSU’nun resmi Twitter hesabından Özkan adına yayımlanan mesajda “2020 Mayıs ayından bu yana büyük bir mutluluk ve heyecanla yürüttüğüm İZSU Genel Müdürlüğü görevimi bugün itibari ile devretmiş bulunuyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü ailesinin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Son derece kaliteli ve donanımlı tüm İzsu emekçilerinin yüksek performanslarını devam ettireceğini bilerek gözüm arkada kalmadan görevimi devrediyorum. Birlikte çalıştığımızsüre içerisinde başta Başkanımız Sayın Tunç Soyer olmak üzere yönetici arkadaşlarıma ve tüm İZSU emekçilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadeleri kullanıldı.

ALİ HIDIR KÖSEOĞLU KİMDİR?
1969 yılında Tunceli’de doğdu. İlk ve orta eğitimini Ovacık Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda tamamladı. Lise eğitimini Hatay İskenderun Lisesi’nde tamamlayan Köseoğlu, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Memuriyet hayatına 1993 yılında Hatay İskenderun Belediyesi’nde mühendis olarak başladı. 1996 – 2014 yılları arasında 18 yıl boyunca Fen İşleri Müdürü olarak görev yaptı. 2014 yılında İzmir Karşıyaka Belediyesi’nde Başkan Yardımcılığı görevine atandı. 2014 – 2019 yılları arasında Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Ali Hıdır Köseoğlu, 2019 yılında İZSU Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi ve halen bu görevini sürdürüyor. Köseoğlu evli ve 4 çocuk babası.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2022, 14:15

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0