İzmirliler Gündoğdu Meydanı'na akın etti!

İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yılı etkinlikleri tarihi anlara sahne oldu. Megastar Tarkan İzmir'in kurtuluşunun 100. yılı kutlamaları kapsamında Gündoğdu Meydanı’nda sahneye çıktı.

İzmirliler Gündoğdu Meydanı'na akın etti!

Uzun bir sürenin ardından İzmirli sevenleriyle buluşan Tarkan’ı ön sıralardan dinlemek isteyen İzmirliler sabah saatlerinden itibaren Gündoğdu Meydnaı'na akın etti ve alanı doldurdu. Yüzbinlerce İzmirlinin doldurduğu alanda büyük bir coşku yaşandı. İzmir'in kurtuluşunun 100. yıl kutlamaları tarihe geçti. Türkiye'de bugüne dek sergilenmiş en büyük sahne şovlarından biri olan, artırılmış gerçeklik destekli işgal ve kurtuluşun canlandırıldığı interaktif teatral gösteri Alsancak Liman'dan Konak'a kadar yüzbinlerce kişiye görsel şölen yaşattı.

İzmir'in 100. yıl kurtuluş coşkusu 9 Eylül’de gün boyu süren etkinliklerin ardından akşam zirve yaptı ve uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek görüntüler ortaya çıktı.

100’üncü yıl kutlamaları kapsamında megastar Tarkan Gündoğdu Meydanı'nda konser verdi.

Yüzbinler Gündoğdu Meydanı'nı doldururken, kutlamaların finali büyük bir coşkuya sahne oldu.

MUHTEŞEM GÖSTERİ

Akşam saatlerinden itibaren 9 Eylül İzmir'in kurtuluş törenlerine katılmak için Konak ve Alsancak'a akın eden yurttaşlar, Kordonboyu'ndan Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün de aralarında olduğu ekiplerin yaklaşık bir saatlik nefes kesen gösterilerini izledi. Civarda oturan yurttaşlar da balkonlarından bu muhteşem gösteriyi takip etti.

Ardından Alsancak Limanı'ndan başlayan fener alayı da renkli görüntülere sahne oldu. 350 metre uzunluğunda Türk bayrağı açıldı. Korteje katılan yurttaşlar, hepbir ağızdan İzmir Marşı'nı söyledi. Renkli kortej Gündoğdu Meydanı'nda son buldu.

İZMİR'İN KURTULUŞU DEV SAHNEDE

Alsancak Limanı’ndan başlayıp Gündoğdu Meydanı'nda sona eren Fener Alayı yürüyüşünün ardından İzmirliler, Kordon'u adeta gelincik tarlasına çevirdi. Alandaki izleyiciler DJ Ersin ile birlikte şarkılar söyledi. Coşkuya Türk bayrakları ve telefon ışıkları eşlik etti. Saatler 21.00’i gösterdiğinde Türkiye’de bugüne dek sergilenmiş en büyük sahne şovlarından biri başladı. 180 dansçının katılımıyla artırılmış gerçeklik destekli işgal ve kurtuluşun canlandırıldığı interaktif teatral gösteri gönüllere taht kurdu. Toplam bin 300 metrekare led ekranın kullanıldığı şov, bu bakımdan Türkiye tarihinde yapılan en büyük prodüksiyon oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ev sahipliğindeki tarihi gösteriye Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eşi Selvi Kılıçdarğolu da katıldı.

KILIÇDAROĞLU VE SOYER YURTTAŞLARI SELAMLADI

Görsel şov alanda bulunan yüzbinlerce kişi tarafından alkışlarla izlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şovun ardından sahneden Türk Bayrakları ile yurttaşları selamladı.

Daha sonra İzmirlilerin 100. yıl coşkusunu paylaşmak üzere Türkiye’nin megastarı Tarkan sahneye çıktı.

COŞKU İLÇELERE TAŞINDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, "9 Eylül kutlamalarını ilçelerimize de taşıyoruz. İlçe belediyelerimizin kurduğu ekranlardan 100. yıl gösterilerini ve Megastar Tarkan konserini canlı olarak izleyebilirsiniz." dedi.

Öte yandan konserin yapıldığı alanda yoğun güvenlik önlemleri alınırken, konseri önden takip etmek ve Megastar’ı yakından görmek isteyen İzmirliler sabahın erken saatlerinden itibaren Gündoğdu Meydanı'nı doldurdu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0