İzmirli eski bakan Zafer Partisi'nde

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, eski Dışişleri Bakanı ve eski İzmir Milletvekili Şükrü Sina Gürel'in CHP'den istifa ederek partisine katıldığını söyledi. Özdağ, parti olarak Şam hükümetiyle sığınmacı ve kaçakların geri dönüşü için görüşme sürecini başlatacaklarını, partisine katılan eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel’in başkanlığında oluşturulan heyetin diplomatik temas sürecini yürüteceğini açıkladı.

İzmirli eski bakan Zafer Partisi'nde

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Özdağ, ”Adana Mutabakatını imzalayan hükümetin Devlet ve Dışişleri Bakanı olan Sayın Şükrü Sina Gürel, Zafer Partisine katılmıştır" açıklamasını yaptı. Toplantı sırasında Ümit Özdağ’ın yanında bulunan eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel, CHP’den istifa ederek Zafer Partisi’ne katıldığını duyurdu.

Partisine katılan eski Devlet ve Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel’e rozetini takan Özdağ, Türkiye’deki sığınmacıların geri dönüşüne ilişkin politikaları konusunda CHP ve AK Parti’yi eleştirdi. Özdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Sizin sığınmacıları, kaçakları yollama gibi bir planınız yok. Türk milletine karşı dürüst olun Sayın Kılıçdaroğlu” dedi.

“ERDOĞAN, BİR YANDAN SURİYELİLERE VATANDAŞLIK VERİRKEN DİĞER YANDAN DA TÜRK MİLLETİNİ OYALAMIŞTIR”

AK Parti’nin de Suriyelileri ülkelerine geri göndermek gibi bir politikasının olmadığını kaydeden Özdağ, şöyle konuştu:

“AKP’nin de Suriyelileri yollamak gibi bir politikası asla yok. Erdoğan, Suriyelileri yollamayı ilk günden beri düşünmüyor. Erdoğan’ın hedefi, Türk milletini uyutarak, uyuşturarak, tepkisizleştirerek ve çaresizlik içinde vatanını paylaşmaya razı etmektir. Bir yandan Suriyelilere vatandaşlık verirken diğer yandan da Türk milletini, ‘Yollarız, bakalım, gönüllü giderlerse giderler, yollamayız laflarıyla’ oyalamıştır.

Daha iki hafta önce bütün kamuoyu önünde ‘Sığınmacıları geri yollamayacağız’ açıklaması yapan Erdoğan’ın şimdi dün itibariyle ‘Gönüllü olarak gidecekler’ ifadesini kullanması da hiç samimi değildir.”

"Şam ile görüşmeleri başlatıyoruz"

Düzenlenen basın toplantısında Ümit Özdağ, "Anadolu Kalesi" projesiyle Türkiye'de yaşayan "8 milyon sığınmacıyı" ülkelerine geri göndereceklerini ve bu kapsamda hazırlıklar yaptıklarını söyledi. 

Sığınmacıları bir sene içerisinde vatanlarına geri yollayacaklarını belirten Özdağ, şöyle dedi:

“Zafer Partisi olarak Şam hükümetiyle sığınmacı ve kaçakların geri dönüşü için görüşme sürecini başlatıyoruz. Adana Mutabakatı’nı imzalayan hükümetin, Devlet ve Dışişleri Bakanı olan Sayın Şükrü Sina Güler Zafer Partisi’ne katılmıştır. Yarın, Dışişleri Bakanlığı’yla Suriye İşleri Genel Müdürlüğü’yle partimizin yetkilileri bilgi vermek için ilk görüşmeyi yapacaklardır. Bunu takip eden süreçte sayın bakanımızın başkanlığında bir heyet, Şam’da ilgililerle görüşmek üzere diplomatik temas sürecini başlatacaktır.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0