İZMİR’İN ÖNEMLİ KURULUŞU BATIÇİM ANKARALI ÇİFTAY’A SATILDI

Son günlerde İzmir’e şehir dışından gelen yatırımlar dikkat çekiyor. İzmir’in önemli kuruluşlarından olan Batıçim, Ankaralı bir firmaya satıldı!

İZMİR’İN ÖNEMLİ KURULUŞU BATIÇİM ANKARALI ÇİFTAY’A SATILDI

İzmir sanayisinin önemli kuruluşlarından olan Batıçim ve hissedarı olduğu Batı Söke fabrikaları İzmirli sahipleri tarafından Ankara’nın önde gelen şirketi Çiftay İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş.'ye 4 milyar TL’ye satıldı.

İzmir ve Söke'de iki ayrı fabrikası bulunan Batıçim grubunun sahibi olan İzmirli aileler, hisselerini Ziya Aydın'ın 1963 yılda kurduğu Çiftay Grubu'na devretti. Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Sabit Aydın'ın yaptığı aile şirketinin ikinci adamı da kardeşi Serkan Aydın. Batıçim'in hissedarları Mehmet Mustafa Bükey, Ateş Necdet Bükey ve Volkan Bükey; Fatma Meltem Günel ve Mutlu Can Günel; Kemal Grebene ve Sülün İlkin, Belgin Egeli, Mehmet Bülent Egeli, Begüm Egeli Bursalıgil ve Yıldız Egeli Yavuz'un hisselerini satış işlemi Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirildi.

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş., daha önce 2006 yılında Mısırlı bir gruba satılmak istenmiş ancak bu satış gerçekleşmemişti. İzmir'in diğer büyük çimento fabrikası Çimentaş da 2000 yılında İtalyan Çementir'e satılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2021, 14:09

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0