İzmir’in ilk Pump Track Parkuru Karşıyaka’da açılıyor

Karşıyaka’yı spor ve bisiklet kentine dönüştürme vizyonuyla çalışmalarına yön veren Karşıyaka Belediyesi, bir ilke daha imza attı.

İzmir’in ilk Pump Track Parkuru Karşıyaka’da açılıyor

İzmir’in ilk ve tek pump track bisiklet parkuru Yalı Mahallesi’nde hayata geçirildi. Parkurun açılışı 28 Temmuz Perşembe günü saat 18.30’da gerçekleştirilecek.

Yaklaşık 2 yıl önce hayatını kaybeden Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bisiklet takımı sporcusu Zeynep Aslan’ın adını taşıyan pump track bisiklet parkuru, 2 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edildi. Profesyonel sporcuların kullanmasıyla birlikte bisiklet sporuna yeni başlamış gençlerin kendilerini geliştirmesi için yapılan pump track bisiklet parkuru, aksiyon tutkunlarının yeni adresi olacak. İZBAN durağına da yakın olan parkura, İzmir’in dört bir yanından gelen gençler rahatlıkla ulaşabilecek.

GECE VE GÜNDÜZ KULLANIMA UYGUN

Zeynep Aslan Pump Track Bisiklet Parkuru’nda 243 metre uzunluğunda pump track pisti bulunuyor. 800 metrekare asfaltla kaplanmış olan alan, gece ve gündüz kullanıma uygun halde dizayn edildi. Parkurun aydınlatma işlemleri ile birlikte tribünü de tamamlanarak kullanıma uygun hale getirildi. Ayrıca alanın bitkilendirilmesinde 11 palmiye, 20 adet ıhlamur ağacı, sarmaşıklar ve yer örtücüler kullanıldı. Bunun yanı sıra parkın yeşil alanları bin 700 metrekare çim ile kaplandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0