İzmir’e aşırı soğuklar geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte hafta sonundan itibaren başlayacak aşırı soğuklar ve yağışlı hava nedeniyle barınma olanağı bulunmayan yurttaşlar için harekete geçti.

İzmir’e aşırı soğuklar geliyor!

 Başkan Tunç Soyer böyle bir duruma rastlamaları durumunda belediyeye bilgi vermeleri konusunda İzmirlilere çağrı yaptı.

İzmir’de beklenen aşırı soğuklar ve yağışlı hava nedeniyle barınma olanağı bulunmayan yurttaşlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Müyesser Turfan Geçici Erkek Konuk Evi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından konaklama için evsizlere açılan otellerdeki hazırlıklar tamamlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sokakta yaşayan yurttaşlar için ne gerekiyorsa yapılacağını söyleyerek “Çevrenizde böyle bir duruma rastlamanız durumunda belediyeyi bilgilendirmenizi rica ediyoruz” diyerek İzmirlilere çağrı yaptı. Büyükşehir Belediyesi dört gezici ekibiyle 24 saat boyunca tüm vakalara anında müdahale ediyor.

Yemekten giyime tüm ihtiyaçlar karşılanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı Örnekköy’deki Müyesser Turfan Geçici Erkek Konuk Evi ekipleri, ihbarları da değerlendirerek barınma sorunu yaşayan yurttaşları bulunduğu yerden alıyor. Merkeze gelenlerin sağlık kontrolleri yapılıyor. Yemek, barınma, kişisel bakım ve giyim ihtiyaçları karşılanıyor. Tedavi gerektiren durumlarda Eşrefpaşa Hastanesi ile koordineli çalışılıyor. Konuk edilen yurttaşlara psikolojik destek hizmeti de sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, ayrıca sokakta yaşayan 60 yaş üstü yurttaşlarla ilgili ihbarlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Alo 183 Sosyal Destek Hattı’na da bildirimde bulunuyor.

Büyükşehir, kentteki evsizler için Tarihi Basmane Hamamı’nın kapılarını da açık tutuyor.  Hamam, pazartesi ve perşembe günleri barınma sorunu yaşayanlara hizmet veriyor. Uygulama kapsamında giyim desteği sağlanıyor, temizlik ve kuaför ihtiyaçları karşılanıyor.

Konuk Evi'ne gündüz saatlerinde 361 71 51, mesai saatleri dışında 361 00 82 ya da Hemşeri İletişim Merkezi’nin (HİM) 444 40 35 numaralı telefonundan erişilebilir.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0