İzmirdeniz Projesi dünyaya örnek gösterildi

İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmek amacıyla kent kıyılarını yeniden düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü İzmirdeniz Projesi, “Dünyadan Sosyal İnovasyon için Tasarım Örnekleri” kitabında yayımlandı.

İzmirdeniz Projesi dünyaya örnek gösterildi

Routledge yayınevi tarafından basılan kitapta 6 kıtadan 45 projeye yer verildi.

İzmirdeniz Projesi 2021’in Kasım ayında yayımlanan “Dünyadan Sosyal İnovasyon için Tasarım Örnekleri” (Design for Social Innovation: Case Studies from Around the World) kitabı için seçildi. Kitapta “İzmirdeniz: İzmirliler'in Denizle İlişkisini Güçlendirme Projesi” başlığı ile yer alan proje, kıyı şeridinin yenilikçi bir tasarım anlayışıyla ele alınarak kentlinin yaşam kalitesinin artmasını ve İzmir’in Akdeniz kentleri içerisinde tasarımı ile yeniden öne çıkmasını sağlıyor.

6 kıtadan 45 çalışma kitapta yer aldı

Leap Dialogues ekibi tarafından dünyanın her yerinden halk sağlığı, şehir planlama, iktisadi gelişim, eğitim, insani müdahale, kültürel miras ve insan hakları alanında "sosyal inovasyon için tasarım" örneklerinin yer aldığı kitapta 6 kıtadan 45 projeye yer verildi. Routledge yayınevi tarafından basılan kitapta, seçilen projelerin bulundukları yerde yarattıkları etki de değerlendirildi.

İzmirdeniz Projesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Kentsel Tasarım ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen İzmirdeniz Projesi, katılımcı süreçlerle kurgulanarak toplumun değişik kesimlerinin eleştirileri ve önerileri doğrultusunda şekillendi. İzmirdeniz Projesi ile Mavişehir-İnciraltı Kent Ormanı arasındaki 40 kilometrelik kıyı şeridi tasarımla yenilendi. Bu kapsamda farklı yaş grupları ve sosyal kesimlerin ihtiyaçları ile kıyının temel kullanımı gözetilerek insan-deniz ilişkisi yeniden kurgulanarak güçlendirildi. Kıyının spor, eğlence, oyun gibi değerleri geliştirildi ve İzmirliler'in kullanımına sunuldu. Kıyılara iskeleler, heykeller, kesintisiz yaya yolları, bisiklet yolları, özel peyzaj düzenlemeleri, oyun parkları kurularak, sadece kıyıların değil, kentteki yaşam biçiminin de zenginleşmesi sağlandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0