İzmir’de Nükleer Atıkların Temizlenmesi İçin Önemli Adım

Nükleer atıkların temizlenmesi için komisyon adımı

İzmir’de Nükleer Atıkların Temizlenmesi İçin Önemli Adım

Gaziemir Emrez Mahallesi’nde 14 yıldır temizlenmeyi bekleyen nükleer atıklarla ilgili Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda öncülüğünde yeni bir girişim başlıyor.

Nükleer atıkların temizlenmesi için komisyon adımı

Gaziemir Emrez Mahallesinde 14 yıldır temizlenmeyi bekleyen nükleer atıklarla ilgili Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda öncülüğünde yeni bir girişim başlıyor. Meslek ve çevre örgütlerinin temsilcileriyle toplantıda bir araya gelen Arda, bu atıklardan kurtulmak için örgütlü bir güce ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bilim insanları, teknik uzmanlar, yerel yöneticiler ve çevre örgütlerinin de yer aldığı bir komisyon kurulmasını önerdi. Toplantıda, komisyon için harekete geçilmesi ve ilk adım olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ziyaret edilmesi kararlaştırıldı.

3 haftadır atıkların gömülü bulunduğu alanda “Duran Adam” eylemi yaparak atıkların temizlenmesi çağrısı yapan ve kamuoyu oluşturmaya çalışan Başkan Arda, şimdi de atıkların temizlenmesi için mücadele edecek bir komisyon kurulması için meslek odaları ve çevre örgütü temsilcileriyle bir araya geldi.

Emrez’deki nükleer atıkların sadece Gaziemir’in sorunu olmadığını belirten Başkan Arda, “Ben kendimi öne atarak burada bir direniş başlattım. Halkımızın sağlığı için mücadeleye devam ediyorum. 3 ay boyunca her Cuma durmaya devam edeceğim. Ancak bu eylem bittikten sonra burasının unutulmaması lazım. Bunun için konuya ilişkin tüm dinamiklerin yer aldığı bir komisyon kurularak bu alan temizlenene kadar her türlü girişimde bulunmalıyız”

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2021, 11:55

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0