İzmir’de ‘Gülşen’polemiği!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Gülşen çağrısında bulundu.

İzmir’de ‘Gülşen’polemiği!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Gülşen çağrısında bulunarak, "siz bu tehdit dilinin ve küçük görme dilinin neresindesiniz? Önünde misiniz, arkasında mısınız, yanında mısınız yoksa karşısında mısınız? Bununla ilgili bir açıklama ortaya koyarsanız helalleşmeniz samimi mi değil mi bu millet de görmüş olur" derken, Dağ’a yanıt CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den yanıt geldi. Yücel, "Gülşen 'in sözleri kabul edilemez. Ancak mer'i hukukumuzda asla tutuklama gerekçesi olamaz. Merak edenler için... Kimileriyle helalleşeceğiz, kimileriyle hesaplaşacağız. Ama iktidarımızda hukukun birilerinin elinde oyuncak olmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Verdiği bir konserde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı Şarkıcı Gülşen hakkında soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen Gülşen, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmasının ardında İzmir siyasetinde tartışma konusu oldu. Tartışmada AK Parti Henel Başkan yardımcısı Hamza Dağ ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Karşı Karşıya geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın Buca'da düzenlediği karınca modeli isimli saha çalışmasında konuştu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li milletvekillerine "Tehdit dili" eleştirisinde bulunan Dağ, "Muhalefet cephesinde tehdit, küçük görme dilinin, bir tarafı ötekileştirme dilinin yoğun şekilde devam ettiğini görüyoruz. 3-5 günlük sürece baktığımızda Edremit'te kitap fuarı adı altında, CHPli belediyenin organize ettiği bir yerde, CHP'li siyasetçilerin Cumhurbaşkanımıza, milletvekillerimize tehdit dile ile yargılanmaktan bahsettiklerini görüyoruz. Helalleşme diyen CHP'nin gerçek zihniyeti bu organizasyonlarla ortaya çıkıyor. Orada siyasiler hukukun önüne geçip yargılamaktan bahsediyorlar. Bizim kimseden korkumuz yok. 20 yıldır sadece hizmet ettik, 20 sene daha hizmet edeceğiz. Helalleşmekten bahsedenler önlerine imkan geldiğinde hesaplaşmaktan bahsediyorlar, yargılamaktan bahsediyorlar. Bu tehdit diline pabuç bırakmayız, bu tehdit dilini vatandaşımız da görüyor" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA GÜLŞEN ÇAĞRISI

Şarkıcı Gülşen'in İmam Hatip liselerine yönelik sahnede söylediği sözlere de İzmir'den tepki gösteren Dağ, "Bir sanatçı diye ifade edilen aslında sanatıyla hiç gündem olmayan sürekli siyasi verdiği mesajlarla gündem olan bir kişinin yapmış olduğu açıklama toplumumuzun önemli bir kesimini ciddi anlamda rencide etmiştir. İmam Hatipler dün vardı, bugün var, yarın da olacaklar. Bu ülkenin, Cumhuriyetin kurmuş olduğu okullardır, ben de bir İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Bu anlamda bu ülkeye sadece hizmet etmeyi düşünen insanlardır. Açıkçası burada yapılan küçük düşüren, toplumun bir kesimini ötekileştirme noktasında ifade ortaya konulan bu açıklamayı kınama noktasındaki işlemlerimizi başlattık. Yargı işlemlerini başlattı. Hem tehdit dili hareketinde, hem de bu tarzdaki şeylerde... Bugün espri olarak nitelendirenler var, bu espri değildir. Bu toplumun bir kesimini küçük görmeye ilişkin mantıktır. Espri diyerek geçiştirilemez. Muhalefete, CHP Genel Başkanına çağrımız şudur; siz bu tehdit dilinin ve küçük görme dilinin neresindesiniz? Önünde misiniz, arkasında mısınız, yanında mısınız yoksa karşısında mısınız? Bununla ilgili bir açıklama ortaya koyarsanız helalleşmeniz samimi mi değil mi bu millet de görmüş olur" diye konuştu.

CHP'li Yücel'den AK Partili Dağ'a "Gülşen" yanıtı: Tutuklama gerekçesi olamaz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ın, CHP Lİderi Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptığı "Gülşen" çağrısına CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den yanıt geldi. Yücel, "Siz bu tehdit dilinin ve küçük görme dilinin neresindesiniz? Önünde misiniz, arkasında mısınız, yanında mısınız yoksa karşısında mısınız? Bununla ilgili bir açıklama ortaya koyarsanız helalleşmeniz samimi mi değil mi bu millet de görmüş olur" diyen Dağ'a ve şarkıcı Gülşen'in tutuklamasına tepki gösterdi.

"TUTUKLAMA GEREKÇESİ OLAMAZ"

Yücel yaptığı açıklamada, "Gülşen 'in sözleri kabul edilemez. Ancak mer'i hukumuzda asla tutuklama gerekçesi olamaz. Merak edenler için... Kimileriyle helalleşeceğiz, kimileriyle hesaplaşacağız. Ama iktidarımızda hukukun birilerinin elinde oyuncak olmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Şarkıcı Gülşen, İmam Hatip Liselerine yönelik tepki çeken sözler sarf etmiş ardından espri yaptığını kaydederek sosyal medya hesabı üzerinden özür dilemiş ve hakkında tutuklama kararı çıkartılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2022, 08:09

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0