İzmir’de Dört Bizİzmir Dayanışma Noktası Hizmete Açıldı

Sosyal hizmet ve yardım çalışmaları mahallelere taşınıyor

İzmir’de Dört Bizİzmir Dayanışma Noktası Hizmete Açıldı

İzmir'de Dayanışma Hız Kesmiyor, Bizİzmir Dayanışma Noktası hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal belediyecilik vizyonu doğrultusunda İzmir’in dört ayrı noktasında Bizİzmir Dayanışma Noktası hizmete açıldı. Buca Göksu mahallesindeki Bizİzmir Dayanışma Noktası’nın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Herkes kendi mahallesindeki dayanışma noktalarına gelip kolaylıkla sosyal yardım başvurusu yapabilecek” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda “Bizİzmir Dayanışma Noktası” projesi hayata geçti. Sosyal hizmet merkezleri olarak faaliyet gösterecek dayanışma noktaları Buca Göksu mahallesi ile Konak’ta Süvari, Ulubatlı ve Güney mahallelerinde eşzamanlı hizmete açıldı. Buca Göksu Mahallesi’ndeki Bizİzmir Dayanışma Noktası’nın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün burada Buca Göksu Sosyal Dayanışma Noktası’nın açılışını yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Belediyemizden en yoğun sosyal destek alan vatandaşlarımızın yaşadıkları mahalleler üzerinden belirlediğimiz ve adına ‘Bizİzmir Dayanışma Noktası’ dediğimiz merkezlerimiz bugün itibariyle Buca Göksu ile birlikte toplamda dört pilot bölgede faaliyetlerine başlıyor” dedi.

En az bin kişilik sıcak yemek dağıtımı

Buca Göksu Mahallesi’nin pandemi sürecinde en fazla sosyal yardım yapılan mahallelerin başında geldiğini söyleyen Soyer, “İzmir’in en büyük mahallelerinden biri olan Göksu Mahallesi’ndeki dayanışma merkezimiz yürüme mesafesinde ya da tek vesaitle yolculuk mesafesinde bulunan Fırat, Mustafa Kemal, Yeşilbağlar ve İnönü mahallelerine de hizmet verecek. Beş mahallemizde toplamda 120 binden fazla hemşerimiz yaşıyor. Pandemi dönemi boyunca da bu mahallelerde yaklaşık 11 bin hanemize, 18 bine yakın erzak dağıtımı gerçekleştirdik. Göksu Bizİzmir Dayanışma Noktası sayesinde, buradaki vatandaşlarımıza günlük en az 1000 kişilik sıcak yemek dağıtımı yapacağız” şeklinde konuştu.

Konak 1. Kadriye ve Bayraklı Nafiz Gürman mahallelerinde de açılıyor

Buca Göksu dışında Konak Süvari Mahallesi, Konak Ulubatlı Mahallesi ve Konak Güney Mahallesi’nde de üç ayrı “Bizİzmir Dayanışma Noktası”nın daha bugün hizmete girdiğini söyleyen Soyer, kısa zamanda Konak 1. Kadriye Mahallesi ve Bayraklı Nafiz Gürman Mahallesi’nde de Bizİzmir Dayanışma Noktası açacaklarını, sonrasında Karabağlar, Çiğli ve Bornova’da da bu merkezleri yaygınlaştıracaklarını vurguladı. Yıl sonuna kadar bu sosyal hizmet ve dayanışma noktalarının sayısını 10’a ulaştırmayı hedeflediklerini söyleyen Soyer, “Sosyal hizmet faaliyetlerimizin erişilebilir ve sürdürülebilir olması amacıyla kurduğumuz bu noktalarda vatandaşlarımız herhangi bir sosyal yardım başvurusu için Buca’daki yerleşkemiz veya Konak’taki danışma merkezimize gitmek zorunda kalmayacak. Kendi mahallesindeki bu noktalara gelip kolaylıkla sosyal yardım başvurularını gerçekleştirebilecek. Bizİzmir Dayanışma Noktası’nda süt kuzusu, yaşlı ve engelli hizmetleri dahil tüm sosyal hizmet faaliyetlerimize ilişkin başvurular, arkadaşlarımız tarafından değerlendirilecek ve doğrudan yerinde sosyal inceleme yapılacak. Başvurusu kabul edilen vatandaşlarımıza bu hizmetlerle birlikte Aşevimiz tarafından sıcak yemekler dağıtılacak” dedi.

“Evlerinizin yanına taşıyoruz”

Amaçlarının salgınla beraber derinleşen ekonomik krize, işsizlik ve yoksulluğa karşı dar gelirli vatandaşları yalnız bırakmamak, onlara destek olabilmek olduğunu belirten Soyer, “Tam da bunun için dayanışma çalışmalarımızı evlerinizin yanına taşıyoruz. Böylece sürekli, sistemli ve sürdürülebilir sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerimizi, halkımıza en yakın şekilde temas edecek şekilde mahalle ölçeğine taşıyoruz. Göksu, Süvari, Ulubatlı ve Güney Bizİzmir Dayanışma Noktaları’nın hitap edeceği bölgelerde, toplamda 170 bine yakın vatandaşımız yaşıyor. Pandemi süreci boyunca da bu mahallelerde 50 bin gıda paketi dağıtımını gerçekleştirdik. Ancak bu kadar büyük bir nüfusa doğrudan dokunmak ve ihtiyaç duyan hemşerilerimizin dertlerine bir nebze derman olmak, bizim için gerçekten büyük bir onur” dedi.

Üçyol’da “Bizİzmir Giysi Noktası”

Bu hizmet noktalar haricinde Konak’ta Hilal, Yenişehir ve Ege mahalleleri ile Karabağlar Şehitler Mahallesi’nde ikram araçlarıyla günlük 1000 kişilik yemek dağıtımına da devam ettiklerini belirten Soyar, “Yakın zamanda Üçyol’da dolmuş ve otobüs duraklarının önünde ‘Bizİzmir Giysi Noktası’ açıyoruz. Tadilatını bitirdik, son eksiklerini tamamlıyoruz. Gayemiz, hayırsever hemşerilerimizin yaptıkları bağışlarla gelen veya satın aldığımız giysileri Bizİzmir Giysi Noktası’nda, ihtiyaç sahibi hemşerilerimizle  buluşturmak.

“Dayanışmayı çığ gibi büyüttük”

Göreve geldiği ilk günden itibaren sosyal ve demokratik belediyeciliğin gereğini yerine getirmek üzere çalıştıklarını vurgulayan Soyer, “İzmir’in refahını artırıp tüm şehre adil bölüştürmek için canla başla çalışıyoruz. Pandemi sonrası sosyal ve ekonomik sıkıntıların, tüm ülkede olduğu gibi İzmir’in tamamında da katlanarak arttığını ve her birinizin hanesinde çok olumsuz etkiler yarattığını çok iyi biliyoruz. Pandemide, depremde, selde ve yaşadığımız diğer tüm felaketlerde; meslek odalarının, sendikaların, iş insanlarının, sivil toplum kuruluşlarının, binlerce gönüllümüz ve hemşerimizin ortak duygusu ve desteğiyle, kampanyalarımızı her geçen daha da büyüttük, verilen destekler ile iyiliği ve dayanışmayı çığ gibi büyüttük. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da İzmir’de her vatandaşımızın ekmeğini büyütmek, sorunlarına çözüm bulmak ve tüm şehirde dayanışma ağlarını genişleterek bu sıkıntılı  zamanlardan hep birlikte çıkmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Bundan hiçbir hemşerimizin şüphesi olmasın. Bugün açılışını yaptığımız ve devamı gelecek olan Bizİzmir Dayanışma Noktaları, bu kararlılığımızın önemli bir göstergesi” dedi.

Açılışa Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcıları Ertuğrul Tugay, Suphi Şahin ve Yıldız Devran, muhtarlar ve yurttaşlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2021, 16:44

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0