İzmir’de Cumhuriyet coşkusu başladı

Geçtiğimiz yıl pandeminin gölgesi altında geçen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bu yıl coşkulu kutlamalarla başladı.

İzmir’de Cumhuriyet coşkusu başladı

Cumhuriyet’in ilanının 98. yılı kapsamında düzenlenen kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi geçit ve çelenk töreniyle start verdi.

Cumhuriyet’in ilanının 98. yılı kapsamında düzenlenen kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’nda başladı.

Geçtiğimiz yıl pandemi kapsamında alınan tedbirler nedeniyle sadece çelenk törenin yapıldığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na bu yıl 7’den 70’e İzmir halkı katıldı.

Gün boyu sürecek olan kutlamalar meydanda düzenlenen  resmi geçit ve çelenk töreniyle start verdi.

Törene, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri, siyasi partilerin İzmir milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları katıldı.

“DÜNYA MİLLETLER AİLESİNİN SAYGIN ÜYELERİ ARASINDA YER ALIYORUZ”

Törende konuşan Vali Köşger, Cumhuriyet’in ilanının ardından geçen 98 yılda ülkenin kendini durmadan geliştirdiğini belirtti ve “Cumhuriyetimiz ilanının 98. yıldönümü milletçe büyük bir gurur ve coşkuyla kutladığımız bu anlamlı günde İzmirli hemşerilerim başta olmak üzere tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bu vesileyle cumhuriyetimiz kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet ve şükranla anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin emekleriyle, birlik ve düşünceleriyle, fedakarlıklarıyla büyütüp bugüne getiren devlet büyüklerimizi ve güzide insanlarımızı da şükranla yad ediyorum. Bildiğimiz gibi Türk milleti, kendisine dayatılan esaret, küçültme ve dağıtma senaryolarını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk yüksek bir fedakarlık, azim ve inançla, destansı bir mücadele sonucunda istiklal savaşını kazanmış, yeni kurulan devleti cumhuriyetle taçlandırmıştır. Cumhuriyet rejimi, aziz milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çağdaş, laik, demokratik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme idealinin temel dayanağı olmuştur. Şeyh Edebali’nin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ nasihatinde de belirtildiği gibi bin yılları aşan devlet geleneğimiz ve dünyaca kabul gören medeniyetimizin temel yapı taşını, insanı merkeze alan, insana ve insani değerlere dayanan yönetim anlayışı oluşturmaktadır. Demokrasiyle zenginleştirilmiş cumhuriyetimiz ve onun temel nitelikleri bu yönetim anlayışının hayta geçirilmiş hali olarak değerlendirilmektedir. Nitekim cumhuriyetin ilanıyla art arda hayata geçirilen köklü değişiklikler ve inkılaplarla gerçekleştirilen hamlelerle eğitimden sağlığa, sanayiden altyapıya kadar her alanda büyük gelişmeler kaydedilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü, büyük ve güçlü bir devlet olarak dünya milletler ailesinin saygın üyeleri arasında yer alması bunlar sayesinde olmuştur” dedi.

“CUMHURİYET YALNIZ KURUM VE KURALLARLA YAŞATILMAZ”

Ülkenin 98 yıllık tarihi boyunca yöneticilerden halka ortak sorumlulukla hareket edildiğini belirten Vali Köşger, “Geçen zaman zarfında askeri, siyasal, sosyal ve ekonomik anlamda gerçekleştirilmiş olan değişimlerle Türkiye Cumhuriyeti’nin önemi daha da artmıştır. Ülkemizin gücü pekiştirilmiş, küresel güç haline gelmesi noktasında büyük merhaleler kastedilmiştir. Bu gelişimler hepimizin gurur duyacağı bir seviyeye ulaşmıştır. Bu haklı gurur, bizler aynı manada büyüklüğümüze yaraşır biçimde birlikte ve dirliğimizi koruma, 98 yıllı cumhuriyetimizin başarılarına yenilerini eklemek ve onu daha da büyütme ortak sorumluluğu da yüklemektedir. Şüphesiz ki Cumhuriyet’in yalnız kurum ve kurallarla yaşatılamayacağını, bunun ancak yönetenlerin ve yönetilenlerin sorumlu bireyler olarak görev ve yükümlülüklerini yerine getirimleriyle tam manasıyla olacağını hepimiz biliyoruz. Bu bağlamda İzmir ilimize baktığımızda bu görev yükümlülükler konusunda daima sorumlu davrandığını ülkemizin gelişmesine paralele olarak İzmir ilimizin büyük bir gelişme ve ilerleme kaydettiğini memnuniyetle müşade ediyoruz. Özellikle son yıllarda gerçekleştirilen yatırım ve hizmetlerle birlikte idari bakımında alınan önlemler yapılan iyileştirmeler ve sağlanan kolaylıklarla İzmir’in ülkemizin sosyo-ekonomik yapısı içindeki payının her geçen gün artmakta olduğunu görüyoruz. Kamu kurum ve kuruluşları yerel yönetimler, meslek kuruluşları, STK’lar, sanayici ve işadamları yani ilin tüm dinamikleri olarak hepimizin faaliyetleri ile İzmir’in yaşam kalitesini yüksek bir ket haline getirmeye çalışıyoruz. İzmir’in gelime trendini sürekli kılacak önemli yatırım ve hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Bular içerisinde devam etmekte olan büyük yatırımlar bulunmaktadır. Bu yatırım ve hizmetlerin devreye alınması ile İzmir önemli dünya kentler arasındaki yerini daha da pekiştirecektir. Bununla birlikte çağın gereklerine uygun alınacak tedbirler ve projelerin bu gelişmenin ve büyümenin sürekliliği sağlayacağı düşüncesi ile hareket ediyoruz” diye konuştu.

“DÜNYADAKİ GELİŞME VE DEĞİŞMELERİ İYİ TAKİP ETMELİYİZ”

Çağdaş medeniyetler seviyesine gelmenin yeterli olmadığın ve çağın gerekliliklerini yakalamak için sürekli çalışılması gerektiğini vurgulayan Vali Köşger, sözlerini şu şekilde sonlandırdı; “Bugüne kadar geçen 98 yıllık geçen zaman içinde gerek ilimizi gerek ülkemizin her alanında gösterdiği gelişme ve ilerleme hepimizin gurur duyacağı bir seviyeye ulaşmıştır. Buna karşın gelinen düzeyi hiçbir zaman yeterli görmemeli, ülkemizin daha da gelişmesi için daha da çaba göstermeli, yeni kuşaklara vatandaşı olmaktan guru duyacakları güçlü bir ülke bırakma sorumluluğu hep birlikte taşımalıyız. Her şeyin en iyisini hak eden milletimizin hayat standardını daha da yükseltmek için yılmadan çalışmalıyız. Hayatın tüm alanlarında büyük gelişmeleri ve değişmelerin yaşandığı, bilginin itici güç haline geldiği, bilgiye ve bilgi teknolojiye sahip olmanın üstünlük aracı olduğu bir çağda bulunduğumuzu asla unutmamalıyız. Ülkemizin günümüz dünyasında daha fazla söz sahibi olması için dünyadaki gelişme ve değişmeleri iyi takip etmeliyiz. Kendimiz için gerekli çalışmaları için adımımız buna göre atmalıyız. Bizi tek millet, tek vatan, tek devlet yapan yüksek değerlerimizi sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltemeye devam etmeliyiz. Demokrasi ve hukukun üstünlüğünden taviz vermeden, birbirimize kenetlenerek birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sürdürmeliyiz. Milletimize, devletimize ve demokrasimize her koşulda inancımızı her koşulda korumamız mutlu yarınların anahtarı olacaktır. Türk milletinin  bugün karşılaştığı zorlukları ve gelişme yolunda önüne çıkan engelleri geçmişte olduğu gibi birlik e beraberlik içerisinde açacağını yürekten inanıyorum. Ülkemizin kalkınmasını, modernleşmesini köklü ve büyük bir devlet olmasını sağlayan cumhuriyetimizin 98. Kuruluş yıldönümü bir kez daha kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve hayatlarını kaybeden gazilerimizi sonsuz minnet şükran ve rahmetle anıyorum.”

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0