İzmir Kent Konseyi'nde 4 adaylı seçim heyecanı

İzmir Kent Konseyi’nde yeni başkan ve yürütme kurulunun seçilmesi için Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sandıklar kuruldu.

İzmir Kent Konseyi'nde 4 adaylı seçim heyecanı

Seçimde başkanlık için 4 aday yarışıyor. Genel kurulda bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Kent Konseyi, hiçbir belediye başkanının arka bahçesi olmamalı. Hangi arkadaşım seçilirse seçilsin, sonuna kadar birlikte çalışacağımıza söz veriyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı kararlılıkla Kent Konseyi’ne destek olmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

İzmir Kent Konseyi'nin 17'nci Seçimli Olağan Genel Kurulu saat 09.30’da başladı. 

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşen genel kurulda konseyin yeni başkanı ve 14 kişilik yürütme kurulu seçilecek. 

Kent Konseyi Başkanlığı için mevcut başkan Seniye Nazik Işık, İZELMAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adnan Akyarlı, Yrd. Doç. Metin Erten ve İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Başkanı Yalçın Kocabıyık yarışıyor.

SOYER: KENT KONSEYİ'NE DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Genel kurula katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de seçim öncesi yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Göreve geldiğimiz günden beri kent konseyinin kurumsal kapasitesini büyütmek, özerkliğini genişletebilmek ve kent yönetimine daha doğrudan katılımın önünü açmak için her türlü adımı atmaya gayret ettik. Bu anlamda Nazik Işık’a teşekkür etmek istiyorum. Birlikte verimli bir dönem geçirdik. Kent Konseyi, hiçbir belediye başkanının arka bahçesi olmamalı. Hangi arkadaşım seçilirse seçilsin, sonuna kadar birlikte çalışacağımızı ve geçiş sürecinde kent konseyinin kent yönetimine daha aktif katılımının önünü açmaya gayret edeceğime söz veriyorum. Kent Konseyimiz, önümüzdeki dönemde de çoklu krizlerin çözümünde büyük bir özveriyle çalışmaya devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı kararlılıkla Kent Konseyi’ne destek olmaya devam edecek. İzmir Kent Konseyi, Türkiye’nin en katılımcı en demokratik ve en özgür kent konseyi olma unvanını hak etmiştir. Kent Konseyi varlığıyla, demokrasinin 5 yılda bir sandığa gidilen bir rejim olmadığını, bir yaşam biçimi olduğunu gösterecektir” 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0