İzmir'in 4 ilçedesindeki alanlar için yeni kararlar Resmi Gazete'de

Çeşme, Urla, Seferihisar ve Güzelbahçe'deki bazı alanlar için belirlenen SİT Alanı tescili, arkeolojik sit alanı sınırlarının sayısallaştırılması ve SİT alanı tescilinin iptaline ilişkin kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir'in 4 ilçedesindeki alanlar için yeni kararlar Resmi Gazete'de

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir’in Çeşme, Urla, Seferihisar ve Güzelbahçe ilçelerinde bulunan bazı alanlarla ilgili önemli kararlar aldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlara göre Çeşme’nin Germiyan Mahallesi Zeytincik Mevkiindeki 28 parselde, Urla’nın da Özbek Mahallesi’nde de bir alanın arkeolojij sit alanı olarak belirlendi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

ÇEŞME VE URLA’DA SİT KARARLARI

“Çeşme’nin Germiyan Mahallesi Zeytincik Mevkiinde, tapunun 122 ada, 19-20-21 parselleri, 123 ada, 35-38-39-40 parselleri ile 124 ada, 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-13-14-15-16-17-18-19-20-23-24-25-26-27 parsel numaralarında özel ve kamu mülkiyetine kayıtlı bulunan ve Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı sınırlan içerisinde kalan alanın I. ve 3. derece arkeolojik sit alanı olarak tescilinin uygun olduğuna, karar eki paftada gösterildiği şekliyle taşınmazların tapu kayıtlarına sit sınırı derecelerine uygun şerhlerin işlenmesine karar verildi.”  

“Urla ilçesi Özbek Mahallesinde bulunan, özel mülkiyete ait taşınmazları kapsayan, Arkaik dönemden Osmanlı dönemine kadar tarihlenen ve en yüksek yoğunluğun roma döneminde yaşandığını gösteren seramik buluntular ile çatı kiremidi buluntuları içerdiğinden "3.derece arkeolojik sit” olarak tescil edilmesine karar verildi.”

URLA, SEFERİHİSAR VE GÜZELBAHÇE

Öte yandan Urla’da Zeytinler, İçmeler, Yelaltı ve Barbaros Mahallesi’ndeki bazı parsellerin arkeolojik sit alanı sınırlarının sayısallaştırılmasına karar verildi.

Buna göre Zeytinler Mahallesi, İçmeler Mevkiinde orman adına kayıtlı 168 ada, 25 parselin birinci derece arkeolojik sit alanı sınırları sayısallaştırıldı. İçmeler Mahallesi, Çakallar Mevkiinde 1. derece ve 3. derece arkeoljik sit alanı, Malgaca ve Adatepe Mevkiinde 3. derece arkeolojik sit alanı sınırının sayısallaştırılması kararı alındı.

Yelaltı Mahallesi’nde, 1. Derece ve 3. derece arkeolojik sit alanı sınırları, Barbaros Mahallesi’nde 3. derece arkeolojik sit alanı sınırı ve Tepeüstü Mevkiinde, l . Derece arkeolojik sit alanı sınırı sayısallaştırıldı.

Seferihisar’ın Mersinalanı Mahallesinde, 3. derece arkeolojik sit alanı sınırı, Güzelbahçe’nin de Yelki Mahallesi’nde 1. Derece arkeolojik sit alanı sınırının sayısallaştırılmasına ve harita ile koordinat listesinin geçerli olduğuna karar verildi.

GERMİYAN’DA SİT KARARLARI İPTAL EDİLDİ

Çeşme ilçesinde Germiyan Mahallesi'nde ise Kızılalan mevkiinde ise özel mülkiyete kayıtlı bulunan 6 parsel için belirlenen 3. derece arkeolojik sit alanı kararının iptaline karar verildi.

Germiyan Mahallesi Ören Mevkiinde deözel ve kamu mülkiyetine kayıtlı bulunan 17 parselin 3. derece arkeolojik sit alanı olarak tescili iptal edildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0