İzmir'e şehit ateşi düştü

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Harekatı'nda çıkan çatışmada 3 asker şehit olurken, 4 asker de yaralandı. Şehit olan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın İzmirli olduğu açıklandı.

İzmir'e şehit ateşi düştü

Pençe Kilit operasyon bölgesinde çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya ve Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli şehit oldu. Çatışmada dört asker de yaralandı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde teröristlerle çıkan çatışmada üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz. Karadan ve havadan operasyonlara devam ediliyor.”

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın İzmirli olduğu bilgisini sosyal medya hesabından paylaştı. Köşger, "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Çankaya'ya Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." açıklamasını yaptı.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise şehitler için yayınladığı taziye mesajında Cankaya'nın İzmir'in Bornova ilçesinden olduğunu açıkladı. İduğ, "Şehidimiz var Bornova. Pençe Kilit operasyonunda şehit olan kahraman askerlerimiz arasında Bornova'lı hemşerimiz Hüseyin Cankaya'nın da olduğunu öğrendim. Tekrardan tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve milletimize sabırlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0