İzmir'de ulaşım ücretlerinde indirim

İzmir'de vatandaşlar bu sabah ulaşım ücretlerine zam beklerken indirimle karşılaştı. Ulaşım ücretlerine uygulanan ÜFE zammı mahkeme kararı doğrultusunda geri çekilirken tam ücret ÜFE kararı öncesi uygulanan 6,50 TL öğrenci de 2 lira 20 kuruş oldu. İlk aktarmada 1,41 kuruştan 1,20 kuruşa indirildi.

İzmir'de ulaşım ücretlerinde indirim

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem Ulaşım Koordinasyon Merkezi Genel Kurulu (UKOME) hem de Mart ayında olağan meclisinde alınan kararla birlikte ulaşım zam oranları Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) bağlanmıştı.

Mayıs ayından itibaren ulaşım ücretlerine aylık ÜFE oranında artış yapılmıştı. Ancak UKOME toplantısında ilçe belediye başkanlarına oy kullandırılması tartışma yaratmış ve TCDD İzmir 3. Bölge Müdürlüğü, UKOME yapısında belediye başkanlarının yerinin olmamasını gerekçe göstererek ilgili kararın iptali için dava açmıştı.

İNDİRİMLİ TARİFE BAŞLADI

İzmir 6. İdare Mahkemesi alınan zam kararının şekil yönünden hukuka aykırı olduğu yönünde karar alıp zam oranlarının ÜFE bağlanması kararını iptal etti.

Mahkemenin gerekçeli kararında, "Bu durumda Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinin 17/10) maddesi hükmüne aykırı olarak toplanan UKOME Genel Kurulu tarafından alınan dava konusu kararda şekil yönünden hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmıştır" ifadeleri yer almıştı.

Bu sabah ulaşım ücretlerinde artış beklenirken vatandaşlar indirimle karşılaştı.

İndirimle birlikte tam tücret 6,50 TL olurken öğrenci de 2 lira 20 kuruş olarak güncellendi. Kararla birlikte öğretmen ve 60 yaş kart ücretleri de 5 lira 60 kuruş seviyesine çekildi.

İlk aktarma ücreti de 1,41 kuruştan 1,20 kuruşa indirildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0