İzmir'de orman yangını fabrikalara sıçradı

İzmir'in Gaziemir ilçesine bağlı Sarnıç Mahallesindeki ormanlık alanda çıkan yangın 2,5 saatlik çalışma ile kontrol altına alınırken, fabrikalara sıçrayan yangınları söndürme çalışmaları devam ediyor. Öte yandan kimyasal maddelerin bulunduğu fabrikalarda ara ara patlama seslerinin duyulduğu bildirildi.

İzmir'de orman yangını fabrikalara sıçradı

Gaziemir’in Sarnıç Mahallesinde saat 17.00 sıralarında çıkan orman yangınına Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 3 helikopter, 2 uçak ve 17 arazözle müdahale edildi.

Yaklaşık 2,5 saatlik çalışma sonrası alevler kontrol altına alındı. Tedbir amaçlı trafiğe kapatılan Torbalı-İzmir yolu yakınındaki Kısıkköy yolu da trafiğe açıldı.

Öte yandan yangın, rüzgarın etkisiyle çevrede bulunan fabrikalara da sıçradı. Kimyasal maddelerin bulunduğu fabrikaların içerisine inşaat malzemeleri satan bir fabrikanın deposu ve prefabrik ev üretimi yapan bir fabrikanın olduğu öğrenildi. Yangın sırasında ara ara patlamalar meydana gelirken, çevrede bulunan vatandaşlarda kısa süreli panik oluştu. İtfaiye ekipleri, fabrikalarda çıkan yangınları söndürme çalışmalarına devam ediyor. (ANKA- İHA)

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0