İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA:

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarına yansıyan görüntüler hakkında yazılı açıklama yaptı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ  İTFAİYE DAİRESİ BAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyada gündem olan itfaiye aracının sorumsuzca kullanıldığı videoya dair açıklamada bulundu. Açıklamada bu görüntülerin disiplin ve sorumluluk anlayışıyla bağdaşmadığı ifade edildi ve görüntülerdeki 4 personel hakkında disiplin sürecinin başlatıldığı duyuruldu.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Başarılı çalışmalarıyla her zaman gururlandığımız İzmir İtfaiyesi, disiplin, ciddiyet ve sorumluluk duygusunu hizmet sırasındaki temel davranış modeli olarak benimsemiş bir teşkilattır.

Özellikle geçen yıl yaşanan yangın, sel, deprem gibi günlük yaşamı etkileyen olaylarda canını dişine takarak görev yapan, tüm Türkiye’nin güvenini ve takdirini kazanan İzmir İtfaiyesi’nin üniformasını taşıyan her personelimizin de aynı hassasiyet içerisinde olmasını beklemekteyiz.

Dün itibariyle bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarına yansıyan görüntülerin bahsi geçen disiplin ve sorumluluk anlayışıyla bağdaşmadığı aşikardır.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak teşkilatımızın saygınlığına gölge düşürecek hiçbir eylem ve davranışa tolerans göstermemiz söz konusu değildir. Olayla ilgili inceleme derhal başlatılmış, tespit edilen 4 personel hakkında disiplin süreci devreye alınmıştır.

Başlatılan soruşturmada sorumlu personele yasa, yönetmelik ve talimatlar doğrultusunda ilgili disiplin ve teftiş kurulunun vereceği karara göre iş akitlerinin feshi de dahil gereken en ağır yaptırımlar uygulanacaktır.

Kamuoyunun dikkatine sunarız.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2021, 12:01

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0