İZDENİZ'den olta balıkçılarına kritik uyarı

İzmir Deniz İşletmeciliği Nakliye ve Turizm A.Ş (İZDENİZ) düzenli gerçekleştirdiği seferler esnasında Arabalı Vapurları manevra sahası içinde avcılığın yasak olduğu bölgede balıkçı tekneleriyle karşılaştığı riski belirtti.

İZDENİZ'den olta balıkçılarına kritik uyarı

 İZDENİZ Arabalı Vapur seferleri esnasında avın yasak olduğu bölgede olta balıkçılarının tekneleriyle yaşadığı sorunu dile getirdi.

İZDENİZ sosyal medya hesabından yaptığı “Olta Balıkçısı, Deniz Emekçisi Hemşehrilerimiz ; İzmir limanında, Bostanlı Sazburnu ile Üçkuyular vapur iskelesi arasında çekilen hattın doğusunda kalan saha içerisinde her türlü su ürünleri avcılığı yasak olup yasak sahada su ürünleri avcılığını engellemek amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünce 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği yaptırım uygulandığı bilinmektedir. Mevsimsel olarak artış gösteren balıkçılık faaliyetlerinin yasak alanda yapılması nedeniyle Bostanlı – Üçkuyular hattında her 15 dakikada bir düzenli sefer programı gerçekleştiren Arabalı Vapurları manevra sahasında her gün defalarca çatışma riski yaşanmaktadır. Can ve mal güvenliği yanında sefer saatlerinin aksamasına neden olunduğu gibi seferlerin iptal edilmesi de söz konusudur. Sizlerin ve gemideki yolcuların can güvenliğini tehlikeye atmamak ve yaşanabilecek olası deniz kazalarının önüne geçilmesi için Bostanlı ile Üçkuyular İskelelerine ait manevra sahasında değil, yasal bölgede avlanınız. Teşekkürler.” paylaşımı ile yaşanabilecek riskin altını çizdi ve olta balıkçılarını uyardı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0