Heyecanlandıran keşif... Karaburun'da Sezar'ın izleri!

İzmir’in Karaburun ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanları tarafından yapılan incelemede Roma Dönemi’nden kalma antik taş ocakları bulundu.

Heyecanlandıran keşif... Karaburun'da Sezar'ın izleri!

Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Korumu Kurulu İzmir’e dair yeni arkeolojik SİT ilan kararları aldığını duyurdu.

Özel çevre koruma bölgesi olan Karaburun’un Mordoğan ve Çatalkaya mahallelerinde bakanlık uzmanları tarafından yapılan incelemede Roma Dönemi’nden kalma taş ocakları keşfedildi. Kurul her iki bölgeyi de 1’inci derece arkeolojik SİT ilan ederek koruma altına aldı. Karar tapuya şerh düşülecek ve parsellerin koruma amaçlı imar planları hazırlanacak.

Kararlar şu şekilde:

-İzmir ili, Karaburun ilçesi, Mordoğan Mahallesi, 514 Ada 5 Parsel ve Çatalkaya Mahallesi, 119 Ada 1 Parsel çevresinde tapulama harici alanda bulunan Roma dönemine ait Taş Ocağının 1. derece arkeolojik sit alanı olarak tescillenmesine, 1. derece arkeolojik sit sınırlarının kararımız eki harita ve koordinat listesinde gösterildiği şekliyle geçerli olduğuna, tescil fişinin onaylanmasına ve söz konusu taşınmazların tapu kayıtlarına "1.derece arkeolojik sit alanıdır" şerhinin işlenmesine karar verildi.

- İzmir ili, Karaburun ilçesi, Çatalkaya Mahallesi Kılıçtepe Altı-Taşkesiği Mevkii'nde tapulama harici alanda yer alan, Roma dönemine ait Antik Taş Ocağının İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun 18.02.2000 tarih ve 8395 sayılı kararı ile belirlenen 1. Derece arkeolojik sit alanının sayısallaştırılmasına yönelik kararımız eki kroki, koordinat listesi ve tescil fişinin uygun olduğuna karar verildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0