Halil Arda'dan disiplin dilekçesi ve 'Kasım Özkan' planı

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın Temmuz ayındaki meclis toplantısında Akçay Caddesi planlarına ‘ret’ oyu veren CHP’li meclis üyesi Murat Serin’in disipline gönderilmesi için CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı’na dilekçe verdiği iddia edildi. İlk kez İlçe Başkanlığı'na dilekçe veren Arda’nın bu hamlesi kulislerde ‘Kasım Özkan’ı yanına çekmeye çalışıyor’ şeklinde yorumlandı.

Halil Arda'dan disiplin dilekçesi ve 'Kasım Özkan' planı

Gaziemir Belediyesi’nde Akçay Caddesi ile İZBAN hattı arasında kalan caddedeki binaların yüksekliğine ilişkin 9 metre kararı ile mevcut kullanım kararının kaldırılmasını kapsayan önergeyle ilgili Başkan Halil Arda ile CHP grubu arasında yaşanan gerilimlerin ardı arkası kesilmiyor.

SERİN ‘RET’ OYU VERMİŞTİ

Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2. Birleşimi’nde gündeme gelen önergeyle ilgili CHP’li Meclis Üyesi Murat Serin, önergenin tekrar komisyonlara gönderilmesi gerektiğini savunmuş ve oylamada ‘ret’ oyu kullanmıştı. Serin’in yanı sıra Cumhur İttifakı grubu ile Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu’nun da ‘ret’ oyu kullandığı önerge, CHP’li meclis üyelerinin ‘kabul’ oyları sonucu oy çokluğuyla meclisten geçmişti.

ARDA’DAN 'DİSİPLİN' HAMLESİ

Daha önce söz konusu önergeyle ilgili Haziran ayındaki meclis toplantısında ‘ret’ oyu kullanan 8 CHP’li meclis üyesi, Başkan Arda'nın basına yaptığı açıklamaları gerekçe göstererek disipline gönderilmesi için CHP İzmir İl Başkanlığı’na dilekçe vermişti. Halil Arda’nın ise Temmuz ayındaki mecliste 'ret' oyu kullanan Murat Serin'le ilgili soluğu CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı’na aldığı iddia edildi. Arda’nın, Belediye Başkan Yardımcısı İzel Zenginobuz Derinsu ve CHP’li Meclis Üyesi İbrahim Özkara ile birlikte Serin’in grup kararına uymadığı gerekçesiyle disipline sevk edilmesi için İlçe Başkanı Kasım Özkan’a dilekçe verdiği öne sürüldü.

GRUP KARARI İÇİN ‘BASKI’ İDDİASI

İmar konusunda grup kararı alınmamasına rağmen, Halil Arda’nın baskısı nedeniyle Kasım Özkan’ın grup kararı almak zorunda kaldığı da bir başka iddia olarak konuşuluyor.

NEDEN İLÇE BAŞKANLIĞI’NA ŞİKAYET ETTİ?

Daha önceki şikayetlerini İl Başkanlığı’na yapan Arda’nın bu hamlesiyle uzun bir süredir sorunlar yaşadığı Özkan’ı yanına çekmeyi amaçladığı kulislerde konuşuluyor.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0