Greve saatler kala taraflar uzlaştı! İzmirliler derin nefes aldı

İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Metro A.Ş. ve Tramvay İzmir işçilerine kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde greve saatler kala taraflar son kez bir araya geldi ve uzlaşı sağlandı.

Greve saatler kala taraflar uzlaştı! İzmirliler derin nefes aldı

 Demiryol-İş Sendikası’nın, İzmir’in ulaşımın can damarlarından olan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan Metro A.Ş ve işveren sendikası Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEM-SEN) ile 6 aydır süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri greve saatler kala olumlu sonuçlandı.

İzmir'de metro ve tramvayda görevli 627 çalışanı kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ve arabulucu görüşmelerinde 69 maddelik toplu iş sözleşmesinin 60 maddesinde uzlaşı sağlanırken 9 madde üzerinde fikir birliği sağlanamamış ve sendika, taleplerinin karşılanmaması durumunda 22 Ekim Cuma saat 05.00'ten itibaren greve gideceklerini duyurmuştu. Duyurunun ardından yapılan toplantılardan herhangi bir sonuç alınamamıştı.

Öte yandan; bugüne kadar yapılan görüşmelerden sonuç alınmazken, greve saatlere kala sendika temsilcileri ve büyükşehir temsilcileri arasından son bir toplantı yapıldı.

Saatler süren toplantı sonunda taraflar uzlaşırken, metro ve tramvayların sefer planına uygun şekilde çalışacağı duyuruldu.

SOYER: "ÇOK MEMNUNUM"

Anlaşmanın sağlanmasının ardından sosyal medyadan açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer mutlu olduğunu belirterek, "Sevgili hemşehrilerim, İzmir Metro A.Ş. ve İzmir Tramvayı emekçilerimizle anlaştığımızı müjdelemekten mutluluk duyuyorum. Vatandaşlarımızın mağdur olmadığı, işçilerimizin emeklerinin karşılığını aldığı bir sonuca varmaktan çok memnunum." dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2021, 08:00

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0