GENEL SEKRETER BUĞRA GÖKÇE'DEN TOPLU TAŞIMA AÇIKLAMASI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, İzmir’de ulaşımın daha konforlu hale getirilmesi için yapılacak çalışmaları anlattı.

GENEL SEKRETER BUĞRA GÖKÇE'DEN TOPLU TAŞIMA AÇIKLAMASI

Habercilerin sorularını cevaplayan Buğra Gökçe, öncelikle konoravirüs salgınıyla birlikte artan araç yoğunluğunu değerlendirerek, “Pandemi öncesi toplu taşıma araçlarına günde 1 milyon 900 bin biniş gerçekleşiyordu. İzmir’de ulaşımın yüzde 58’si toplu taşıma araçlarıyla yapılıyordu. Pandemi ile birlikte yüzde 60.64 biniş kaybı yaşadık. 459 milyon lira hasılat kaybımız var.

Önemli Olan Halkımızın Sağlığı

 Tabi ki önemli olan vatandaşlarımızın sağlığıdır. Salgınla birlikte haklı olarak toplu taşıma araçlarının kullanılmak istenmemesi nedeniyle trafiğe 125 bin yeni araç girdi. Toplu ulaşım kaybıyla birlikte İzmir’de yaz dönemini trafik anlamında yoğun geçirdik. İstanbul ve Ankara’ya nazaran toplu ulaşımın daha fazla kullanıldığı bir kentiz. Bu yüzden trafiğimiz daha fazla etkilendi. Herkes araba kullanırsa trafik eskisi gibi akmaz” şeklinde konuştu.

 “Ulaşım Sürücü Koltuğundan Yönetilemez”

 Toplu ulaşımın konfor düzeyi arttıkça trafikten o kadar araç çekileceğine vurgu yapan Genel Sekreter Buğra Gökçe, “Ulaşım ve toplu ulaşım sürücü koltuğundan yönetilecek bir şey değil. Çalışmalarımızı bilimsel şekilde yapmaya çalışıyoruz. Önemli projelerimiz var ancak, büyük yatırımlar bugünden yarına yapılamaz” dedi.

Kendisine Ege Ajans Olarak başarılar dileriz.

Bünyamin Kütük.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0