GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU İZMİR’DE

Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de.

GENEL BAŞKAN KEMAL KILIÇDAROĞLU İZMİR’DE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 30 Ekim’de meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremin ardından bir kez daha kente geldi.

“Belediyelerimiz tarih yazdı!”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem sonrasında kentte merkezi ve yerel yönetimlerin birlikte mücadele ettiğini söylerken, belediyelere dair ayrı bir parantez açtı. Kılıçdaroğlu, “Merkezi hükümet de elinden gelen çabayı göstermek için gayret içine girmiştir. Ama şu açıktır İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz burada tarih yazmıştır. Hiç kimsenin en ufak ihtiyacı göz ardı edilmemiştir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 30 Ekim’de meydana gelen 6.9 şiddetindeki depremin ardından bir kez daha kente geldi.

Depremden bir gün sonra enkaz alanında incelemelerde bulunan ve mağdurların acısına ortak olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kentte bu kez yoğun bir programa imza atacak.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu günü konakladığı otelde başkanlarla yapılan toplantıyla açtı. Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ve Seferihisar belediye Başkanı İsmail Yetişkin ile bir araya geldi. CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in de katıldığı toplantıda başkanlar ilçelerinde hasar tespit açısından son durumu açıklarken, deprem sonrası yapılan çalışmalar ve dayanışma kampanyaları hakkında da detaylı bilgi verdi.

Kılıçdaroğlu bu toplantının ardından konakladığı Kaya Termal Otel’de basın mensuplarının karşına geçti.

“İzmir’de Belediyelerimiz tarih yazmıştır”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu, “İzmir hepimizi derinden üzen bir deprem yaşadı. Acıların sonlandırılması için belediye başkanlarımız gerçekten seferber oldular, ellerinden gelen bütün çabayı gösterdiler. Sürecin rahat atlatılması için diğer kamu kuruluşlarının yaptıkları katkıyı şükranla anmamız gerekiyor. Belediye başkanlarımız deprem sonrası neler yaptılar? Bu konuda bana bilgi verdiler. Bir durum değerlendirmesi yaptık. Şu ana kadar evlerinden ayrılan tüm yurttaşlara 42 milyon liralık destek sağlandı. 224 hane belediyeye ait konutlara yerleştirildi. Bütün iç donanımlar tamamlandı. 4 bin 200 haneye 10’ar bin lira yardım yapıldığı belirtildi. Eğitimle ilgili tüm ihtiyaçlar karşılanmış vaziyette… Ağır ve orta hasarlı binalar var. Bunların yıkılması ve güçlendirilmesi gerekiyor. Merkezi hükümetin yapacakları çok önemli… Büyükşehir belediyemiz merkezi hükümetle birlikte çalışmalar için gayret gösterdi. İzmir’in acısı Türkiye’nin acısı haline dönmüştür. Diğer partilere ait belediyeler var, onların da katkıları olmuştur. Merkezi hükümet de elinden gelen çabayı göstermek için gayret içine girmiştir. Ama şu açıktır İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimiz burada tarih yazmıştır. Hiç kimsenin en ufak ihtiyacı göz ardı edilmemiştir. Ayakkabıdan tutun, televizyona kadar bütün ihtiyaçlar belediyelerimiz tarafından karşılanmıştır. Bu nedenle ben belediye başkanlarımıza bu çabalarımız dolayısıyla teşekkür ederim. Onlar İzmirli rahat etsin diye 24 saat uyumadılar. Bir sorun iletildiğinde çözüm için her türlü çabayı sergilediler. Bundan sonra kentsel dönüşümle ilgili de merkezi hükümet engel çıkarmadığı sürece her türlü sorunu çözeceklerdir. Bizim dileğimiz ortak bir şekilde çözüm bulunmasıdır. Merkezi ve yerel yönetimler güç birliği yaptığı takdirde vatandaşlar memnun olacaktır. Parti ayrımı yapmaksızın, belediyelere engel çıkarmaksızın iş birliğiyle bu sorunları çözmek mümkündür” dedi.

PROGRAMDA NELER VAR?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu 11:30’da Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere Konutlarına yerleşen depremzede aileleri ardından saat 12:30-14:00 arası deprem sonrası enkazdan saatler sonra kurtarılan Elif ve Ayda bebeği ziyaret edecek.

Kılıçdaroğlu saat 14:00’te Bayraklı Belediyesi Meclis Salonu'nda basın toplantısı düzenleyecek ve sonrasında depremde evini ve işini kaybeden apartman görevlileriyle aynı mekanda buluşacak.

15:30’da ise Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası’nı(TMMOB) ziyaret edecek olan Kılıçdaroğlu daha sonra Ankara’ya gitmek üzere kentten ayrılacak

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2020, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0