Gaziemir’de hem ‘çatlak’ hem tartışma… Arda’dan meclis üyesine: Marabam değilsen gidersin

Gaziemir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis oturumunda hem kreş hem de maraba tartışması yaşandı.

Gaziemir’de hem ‘çatlak’ hem tartışma… Arda’dan meclis üyesine: Marabam değilsen gidersin

 Bağımsız meclis üyesi Levent Çağlarsu'nun verdiği 'kreş' önergesinin gündeme alınmaması CHP grubu içerisinde çatlağa neden olurken önergenin gündemem alınmaması sonrasında Çağlarsu ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda arasında 'maraba' tartışması çıktı. Çağlarsu, Arda'ya "Biz sizin marabanız değiliz" sözleriyle çıkışırken Arda ise Çağlarsu'ya "Marabam değilseniz çıkıp gidersiniz" dedi.

Gaziemir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı birinci bileşimi Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda idaresinde gerçekleştirildi. Oturuma damgasını vuran konu ise bağımsız meclis üyesi Levent Çağlarsu’nun verdiği kreş önergesi ve ardından yaşanan tartışmalar oldu. Oturumda ayrıca Çağlarsu ve Başkan Arda arasında “maraba” gerilimi yaşandı.

Oturum başlangıcında bağımsız üye Çağlarsu, son günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de dahil olmak üzere birçok belediye başkanının üzerinde önemle durup çalışmalar yürüttüğü kreş konusunu gündeme getirdi.

Çağlarsu, Gaziemir’de yer alan 16 mahallenin tamamına kadınların gündelik yaşama katılımı için kreş açılması gerektiği yönünde öneriyi meclise sunarken önerge, CHP grubu içinde çatlağa neden oldu.

CHP Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu ilgili önergenin ‘dilek ve temenni’ kabul edilmesi gerektiği yönünde öneri sundu. Derinsu’nun önerisi sonrası ise mecliste tartışmalar yaşandı.

ÇAĞLARSU:  BİZİM ASLİ GÖREVİMİZDİR

Önergesi hakkında konuşan Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu, “Bunun dilek ve temennisi yok. Bu CHP'nin seçim vaadi. Siz dilek ve temenni de mi bulundunuz? Bana kadın düşmanı derken, ben kadınların en büyük ızdırabı olan çocuklarını emanet edebileceği alan yaratılmasını istemem neara dilek ve temenni oldu. Bu bizim asli görevimizdir. Kadın düşmanı kimdir burada görsün herkes. Bu gündeme alınmalı ve komisyonlara gönderilmelidir. Halkımızın böyle bir talebi yok mu? Gündemde tek madde… Gençlik Meclisi'nin kurulması o da. 160 bin nüfusu olan koca ilçede!” dedi.

SERİN: KOMİSYONLARA GÖNDERİLİP İNCELENMESİ GEREKİR

CHP sıralarından söz alan bağımsız meclis üyesi Murat Serin ise, “Levent Bey’in önergesi haklı ve yerinde önerde BU CHP’nin sosyal sorumluluk içeren önergesi. Bu bizim seçim vaadimizde de var. Gaziemir Belediyesi İBB ile koordineli böyle bir çalışma yapılabilir. Bu çalışmanın gündeme alınması ve komisyonlara gönderilerek incelenmesi uygun olacaktır” diye konuştu.

Çağlarsu’nun önerge önerisine AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’dan da destek gelirken Atmaca, önergenin gündeme alınmasını talep etti.  

ŞAHİN: DİLEK VE TEMENNİ OLARAK DEĞERLENDİRİLECEK BİR ÖNERGE DEĞİL

MHP adına söz alan Grup Başkanvekili Selahattin Şahin, “Bir meclis üyesi arkadaşımız bu önerge ile ilgili çalışmış. Belediye başkanımızın da projelerinde olan bir önerge. Bunun komisyonlara iletilerek değerlendirilmesi gerekiyor. Bu dilek ve temenni olarak değerlendirilecek bir önerge değil” dedi.

ARDA: BU BÜTÇELER İLE MÜMKÜN DEĞİL

Gündem maddesi ile ilgili son olarak söz alan Başkan Arda, “Kreş yapmak için belediye meclis kararı alınmasına gerek yok. Belediye çalışma amaç ve konuları arasında bu var. Bizimde seçim vaatlerin içinde vardır elbette. Ancak burada da bir bütçe var ve burada Gaziemir’in tüm sorunlarını yapmak için bir bütçe yok. Tabii ki tüm mahallelere kreş açılması olması gerekendir ancak şu anki bütçe ile bu mümkün değildir. Bunun  meclis kararına dönüştürülmesini doğru bulmuyorum. Ancak meclisin gündemine sunacağım” diye konuştu.     

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda tartışmalara neden olan ilgili gündem maddesini oylamaya sundu. İlginin gündem önerisinin meclis gündemine alınıp alınmaması konusu oylamaya sunulurken CHP sıralarından 5 ismin, Cumhur İttifakı ve Bağımsız Meclis Üyesi’nin ‘kabul’,  9 CHP’li Meclis üyesinin ‘ret’ oyu sonrası oy çokluğu ile gündeme alındı. Oylamaya sunulan ilgili gündem maddesi oy birliği ile komisyonlara gönderildi

ARDA: MARABAM DEĞİLSENİZ ÇIKIP GİDERSİNİZ

İlgili gündem maddesi ile ilgili komisyonlara gönderilip gönderilmemesi konusunda Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın ‘Oylamaya göndermiyorum’ söylemini kullanması sonrası Arda ile Çağlarsu arasında ‘maraba’ tartışması yaşandı.  Çağlarsu’nun “Kabul edilir edilmez o fark etmiyor ancak oylatmanız lazım sayın başkan” sözlerine rağmen Başkan Arda’nın “Oylatmıyorum. Bu meclisi ben yönetiyorum” ifadelerini kullanmasının ardından Çağlarsu, “Oylatmanız lazım başkan, biz sizin marabanız değiliz” sözlerini kullanırken, Arda ise,  “Marabam değilseniz çıkıp gidersiniz” dedi.

SERİN: ÖZÜR DİLEMENİZİ ÖNERİRİM

Tartışma ile ilgili söz alan CHP’li Meclis Üyesi Murat Serin ise, Başkan Arda’nın özür dilemesi gerektiğini belirtti ve “Özür dilemenizi öneririm. Özür dilemek erdemliktir sayın başkan. Marabam değilsiniz demek doğru değildi. Buradaki meclis üyeleri sizin marabanız mı” ifadelerini kullandı.

ARDA: BEN SENİN MARABAN DEĞİLİM DEDİĞİNDE…

Gündem dışı konuşmalarda söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, “Maraba konusu can sıkıcıydı. Bu mecliste bulunmamızın nedeni halkın sorunlarının çözülmesi. Bu mecliste bulunmak marabalıksa ben halkımın her zaman marabası olurum. Sizi bu söyleminizden kınıyorum” diye konuşurken Atmaca’ya yanıt veren Arda, "Halka nasıl hitap ettiğimiz herkes biliyor. Ondan sıkıntımız yok. Ben senin maraban değilim dendiğinde o meclis üyesine de tepki göstermeniz gerekiyor ancak siz maşallah o meclis üyesini desteklemeye devam ediyorsunuz” dedi. 

ÇAĞLARSU: KILIÇDAROĞLU KEFİL OLSA BİLE…

Dilek ve temennilerde söz alan ve Özgür Özel’in ‘kefilim’ sözleri üzerinden Halil Arda’ya yüklenen Bağımsız Meclis Üyesi Çağlarsu, “Daha geçtiğimiz mecliste benim sorduğum, bu konuda yurt dışı seyahat vizesini ilk bizim meclisten alan Başkanımız,  örneğin sunumunda hiç Duyu Parkı yapacağım, şuraya yapacağım, maliyeti bu kadar olacak diye bir açıklama geldi mi, ben duymadım. Yine geçtiğimiz mecliste önce seydaş’a devrettiğimiz sonra tekrar Engelliler Parkı yapacağım dediği proje ile ilgili, bir açıklama geldi mi, ben yine duymadım.  Bildiğimiz tamirat ve tadilat çalışmaları ile Büyükşehir Belediyesine pasladığımız projeler, 10 dakika içerisinde ezan arası verilerek bitti.  Gaziemirliler, ben bağımsız meclis üyesi olarak sayın başkana soruyorum. Sayın Başkan, 3 yılda Özgür Özel’in kartviziti veya tavsiyesi ile belediyemize kaç personel Manisa’dan gelerek iş başı yaptı. Kefil olmasının  diet’i nedir. Sayın Özel, Halil Arda dürüst diye kefil olduğunuzu söylediniz, peki diğer başkan aday adaylarımız dürüst değil miydi, siz onları tanıyor musunuz. İzmir’de  bir ilçenin belediye başkan adayı sizi neden bu kadar çok ilgilendiriyor, siz İzmir yerine seçildiğiniz  Manisa’da  Büyükşehir ve İlçelerini kazanmak için çalışmanız daha doğru değil mi.  Buradan bir kez daha söylüyorum önümüzdeki yerel seçimlerde bırakın Özgür Özel’i, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kefilliği dahi Halil Arda’ya yetmeyecektir. Madem bu kadar halkta karşılığınız var sayın başkan, bağımsız aday olun, bence mutlaka seçilirsiniz” diye konuştu.     

ARDA: 1,5 YIL SONUNDA ASIL SİZ OLMAYACAKSINIZ

İddialara yanıt veren Başkan Arda, “ Siz bağımsız üyesiniz, çok meraklıysanız kendiniz aday olrusnuz ağzınızın payını alırsınız. Siz Özgür Özel’in adını ağzına alacak son isimsiniz. Ben biliyorum CHP’den kovulmak size çok koydu. Gaziemir Gönüllü Kadınlar derneği binden fazla kadınla kahvaltı yaptı. Kadınların siyasetin içinde yer alması beni mutlu eder. Siz kadın düşmanlığına devam edin. 3,5 yıldır meclis üyeliğinin keyfini yaşayamadınız 1,5 yılda size ızdırap olarak geçecek ve sonrasında esas olmayacak sizsiniz. Gaziemir Belediyesi oldukça iyi gidiyor. Halkın takdiri de ortada. Emniyete isimler verilmiş biri sokulmasın diye… İsim verecek olsam ilk sizi verirdim. Emniyet ile aranız ile galiba nereden bu bilgileri ediniyorsanız” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0