EFES SELÇUK'TA SONSUZ ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK KONVOYU

EFES SELÇUK'TA SONSUZ ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK KONVOYU

Efes Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yılı tören ve konvoyla kutlandı.  Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi törenin ardından Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, kurtuluş coşkusunu belediye araçlarından oluşan konvoy ile kentin sokaklarına taşıdı. Belediye çalışanları, CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı Mehmet Karanfil,  parti üyeleri ve meclis üyeleri 8 Eylül için düzenlenen konvoyda Başkan Sengel’e eşlik etti. Efes Selçuk kent merkezi ve mahalle aralarında konvoyla dolaşan Başkan Sengel vatandaşların kurtuluş gününü kutlayarak; “İyi ki varsınız. Kurtuluşumuzu yine meydanlarda hep birlikte kutlayacağız” dedi. Vatandaşlar da bayraklarla kurtuluş coşkusuna eşlik ettiler.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Ekrem İnci, İlçe Belediye Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, protokol üyeleri, şehit aileleri, gaziler, öğrenciler ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Kaymakamlık ve başkanlık makamlarının çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

BAŞKAN SENGEL: GEÇMİŞİN BİZE ÖĞRETECEĞİ ÇOK ŞEY VAR

“Emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesini, vatan sevgisini iliklerine kadar hisseden erkekler, kadınlar; evlatları için, erleri için “Vatan sağ olsun” diyen gözü yaşlı, yüreği gururlu anaların günü bugün” diyerek sözlerine başlayan Başkan Sengel, konuşmasında kazanılan zaferden çıkarılacak derslerin altını çizerek;  Bugün bu meydanda ve Selçuk’un birçok meydanında efelerimiz, kadın efelerimiz gururla oynuyorsa zeybeği hiç çekinmeden, bir kadın belediye başkanı mikrofonu eline alıyorsa, bir kadın tarih öğretmeni çıkıp tarihi en güzel şekilde aktarabiliyorsa gelecek nesillere, geçmişin bize öğreteceği çok şey var demektir” dedi.

Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkılarak,  tam bağımsız Türkiye ülküsünden asla ödün verilmeyeceğinin altını çizen Başkan Sengel; “Güzel yurdumuzun geleceği için canını dişine takan, Ulu ve tek Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve sonsuz şükranla anıyor, ilçemizin 98. Kurtuluş yıl dönümünü kutluyorum. Sonsuza kadar özgür, sonsuza kadar bağımsız, sonsuza kadar Selçuk…” dedi. Başkan Sengel’in ardından İlçe Kaymakamı Ekrem İnci de günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Efes Selçuk’un kurtuluşunun 98. Yılı sebebiyle düzenlenen tören Efes Selçuk Folklor Ekibi Gösterisi ve Efes Selçuk Belediye Bandosu müzik dinletisinin ardından son buldu.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2020, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0