Disk Genel İş 2 Nolu Şube İle Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı!

Tunç Soyer Toplu Sözleşmeyi İmzaladı

Disk Genel İş 2 Nolu Şube İle Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Disk Genel 2 İş 2 Nolu Şubeyi Ziyaret Etti. Başkan Soyer, Disk Genel İş Şube Başkanı Arif Yıldız ile toplu sözleşmeye imza attı. Yüzde 30.20 oranında zam kararı verildi. 

Daha önce verilen haberlere göre, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZENERJİ şirketi ile DİSK/Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube arasındaki toplu iş sözleme görüşmeleri gerçekleştirilmişti. Binlerce işçiyi ilgilendiren sözleşme için 13. resmi oturumun yapıldığı görüşmede işveren taban ücretine yüzde 27 zam teklif etmişti.

Yapılan teklifi düşük bulan ve eşit işe eşit ücret talebini yineleyen sendika yönetimi ise yarın saat 15.00'e kadar yapılacak görüşmelerde olumlu bir sonuç çıkmazsa grev kararını asacağını duyurmuştu.

Görüşme sonrası sendika binasında temsilcilere açıklama yapan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, “Son gelinen aşamada işveren taban ücretine yüzde 27 öneride bulundu. Güvenlik arkadaşların gece vardiya farklarına yüzde 10, iş riskleriyle ilgili fili gün üzerine 3 TL, silah primini ise zam oranında artış teklif geldi. Gıda fişi ise net 3 bin 600 olarak ifade edildi” diyerek görüşmeyi aktarmıştı.

“İşçiyi memnun eden teklif olmadığı sürece işçilere sormayacağımızı söyledik. Yüzde 27’yi işçiye sormuyoruz. Sözleşmeyi sendika yönetimi ya da temsilciler değil işçiler bitirecek" diyen Yıldız, eşit işe eşit ücret talebini yinelemişti. Bugün gerçekleştirilen ziyaret neticesinde sözleşme imzalandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2021, 15:19

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0