Derinsu'dan şok açıklama: 2010'da gösterdikleri sorularla full çektim!

Gaziemir Belediye Meclisi’nde KPSS’de soruların bir kısmının Yediiklim Yayınevi’ne ait deneme kitapçıklarında daha önce yayınlandığı iddialarını gündeme getiren Belediye Başkan Yardımcısı İzel Zenginobuz Derinsu, benzer bir olayın 2010 yılında girdiği üniversite sınavında yaşandığını açıkladı.

Derinsu'dan şok açıklama: 2010'da gösterdikleri sorularla full çektim!

 Derinsu, arkadaşının daveti ile gittiği dershaneden aldığı sorularla 2010’daki üniversite sınavında matematikten full çektiğini söyledi. Derinsu’nun bu konuşmasına AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca’dan sert tepki geldi.

31 Temmuz 2022’de yapılan KPSS’de 20’ye yakın sorunun; Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğu iddiaları gündemi derinden sarstı. Yaşanan bu gelişmenin ardından ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınırken, yerine atanan Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınavın iptal edildiğini açıkladı.

Öte yandan İzmir’de geçtiğimiz Çarşamba günü Gaziemir Belediye Meclis Toplantısı’nda konuyu gündeme getiren Belediye Başkan Yardımcısı İzel Zenginobuz Derinsu’nun açıklamaları yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

Derinsu, 2010 yılında girdiği üniversite sınavından önce arkadaşının daveti ile gittiği dershanede, derste gösterilen soruların iki tanesinin üniversite sınavında çıktığını ve bu sayede matematikte derece yaptığını anlattı.

Derinsu meclisteki konuşmasında şunları söyledi:

"Geçtiğimiz günlerde yapılan KPSS sınavında yine bir çocuk oyunu gibi bir şey yaşadık. ÖSYM Başkanı görevden alındı. Biz bunu ilk kez yaşamıyoruz. Benim girdiğim 2010'daki üniversite sınavında da benzer bir şey yaşamıştık. O zaman da bir dershane son anda ek ders koydu.

Arkadaşlarım bana gelip, 'Bizim dershane mantık sorularıyla ile ilgili ders koydu. Gitsek mi gitmesek mi?' dedi. Gitmeye karar verdik. Arkadaşlarım sağolsun beni de çağırdı. Ben de kaçak öğrenci olarak gittim. Ben de 'Bir bilgi bir bilgidir' deyip gittim. 'Mantık soruları 35-40 senedir çıkmıyor' dediler. Bizim dershane bu bilgiyi vermemişti. İyi ki son anda gitmişim. Yemin ediyorum sınavda gözlerim fal taşı gibi açıldı. 2 tane mantık sorusu çıktı. Matematikte birinci ve ikinci bölümde full çıkardım. O ders sayesinde oldu. 40 sene sonra mantık sorusu çıkacağı bilgisi birilerine nasıl ulaştıysa, işte bugün de aynı şey hâlâ yaşanıyor" 

AK PARTİLİ ATMACA’DAN İSTİFA ÇAĞRISI

Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Gaziemir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, Derinsu’yu özür dilemeye ve Gaziemir ile İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyeliklerinden istifa etmeye çağırdı.

Atmaca, “Gaziemir Belediyesi Chp ‘li Başkan Yardımcısı İzel Zenginobuz Derinsu’dan itiraf gibi açıklama. Arkadaşları tarafından davet edilerek gittiği dershaneden aldığı sorularla 2010 Üniversite sınavında matematikten full çektiğini söylüyor, sonra da kul hakkından bahsediyor. Böylece sınavda nasıl derece yaptığı da ortaya çıkmış oldu. Derhal davet üzerine hangi dershaneye gidip soruları aldığını ve kendisini davet eden arkadaşlarının kim olduğunu açıklamalıdır. Ayrıca kul hakkı yediği için tüm gençlerden özür dilemelidir, Gaziemir ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyeliğinden istifa etmelidir” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0