Cumhuriyet planları yargıya taşınıyor

Karşıyaka Belediyesi’nin Cumhuriyet Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan 1. ve 2. Etap Revizyon Uygulama İmar Planları’na TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile mülk sahipleri tarafından yapılan itirazlar, İmar Komisyonu tarafından oy birliğiyle reddedilmişti. TMMOB Şehir Plancıları Odası, Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi 1. ve 2. Etap İmar planlarını yargıya taşıma kararı aldı.

Cumhuriyet planları yargıya taşınıyor

Karşıyaka'da uzun yıllardır kentsel dönüşüm bekleyen Cumhuriyet Mahallesi 1. ve 2. Etap imar planlarına TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile mülk sahipleri itiraz etmişti. Yapılan itirazlar itirazlar önce İmar Komisyonu’ndan ardından da Karşıyaka Belediyesi Meclisi tarafından oybirliği ile reddedilmişti.

TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İzmir Şubesi planların iptali için dava açmaya hazırlanıyor. 

TMMOB ŞPO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar ilişkin olarak, ‘’İzmir Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi, 1.Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ile bu işlemin dayanağı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonuna dava açılmasına, Cumhuriyet Mahallesi, 2.Etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ile bu işlemin dayanağı olan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonuna dava açılmasına, karar verildi’’ ifadekeri yer aldı. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0