Çukur’dan Karaburun’da Sit Alanına Müdahale İddiası

Çukur Dizisi Oyuncularından Karaburun'a Müdahale Mİ Var?

Çukur’dan Karaburun’da Sit Alanına Müdahale İddiası

Show TV'de yayımlanan Çukur adlı dizinin oyuncularından Aras Bulut İynemli, Necip Memili, Rıza Kocaoğlu, Öner Erkan ve yönetmen Sinan Öztürk ile oyuncu Kerim Sarp Apak'ın kurdukları iddia edilen şirketin Karaburun'da satın aldıkları birinci derece sit alanına müdahale ettikleri iddia edildi.

İddialar üzerine Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan izahat yaptı. Bölgenin birinci aşama sit alanı bulunmasına rağmen zemine müdahale edildiğini ve çevresinin çitlerle kapatıldığını söyleyen Erdoğan, belediye olarak lüzumlu işlemlerin yapılmasından sonrasında hem Cumhuriyet Savcılığı’na bununla beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na şikayette bulunduklarını söylemiş oldu.

Başkan Erdoğan şirket sahipleri ile alakalı “İşlemlerin ardından bize de ilettiler buranın sahipleri bunlar diye. Biliyorsunuz ki toplumda misal olması gerekenler bu insanlar. Bizim için ayrım etmiyor o gayrimenkulün sahibinin kim olduğu” dedi.

“Ayrım Yok”

Kurallara aykırı inşaat yapanların karşısında hiç bir ayrımcılık yapmadan müdahale ettiklerini söyleyen Erdoğan “Hukuka ve kurallara aykırı olarak inşaat yapanların CHP yahut AK Parti benzer biçimde bir ayrımı yok. Benim kendi partilim olup da yerini mühürlediğimiz, yıktığımız inşaat bölgeleri var ve onlar da anlayış ile karşılıyorlar. Karaburun’a hak ettiği kıymeti kazandıracaksak bizim gerçekten bir yapı şeklimiz olmalı. Çünkü Bodrum dediğinizde iyi mi aklınıza gelen varsa Alaçatı dediğinizde aklınıza gelen evleri ve mimari dokusu ve yapısı var ise Karaburun dediğinizde de eğer hepimiz marka olmaya talipsek bizim de bir mimari yapımız olmalı. Bunun da ötesinde burası birinci aşama bir sit alanı ve doğal sit. Biz doğamızla varız. Cennet Karaburun diyoruz ve özel muhit koruma alanı şu an için. Kim olursa olsun kafasına bakılırsa iş yapması olası değil” açıklamalarında bulunmuş oldu.

Firmanın olası bir ısrarı konusuna değinen Başkan Erdoğan, bu konu da Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün oldukça kırılgan bulunduğunu dile getirdi. Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklama şu şekilde:

"Bizim gittiğimiz tespitlerde ben de resimleri gördüm. Bizim gayrimenkul birimi ve zabıta birimi gitti oraya. Orada bir inşaat yok şu anda, orada zemine bir müdahale var. Açılmış zemin ve etrafı çevrilmiş. Sit alanlarında bu tarz bir olay yapamazsınız kuruldan izin almadan. Tabiat varlıkları bu konu da oldukça kırılgan. Katiyen verileceğini düşünmüyorum. Ne yapmayı düşündüklerini bilmem. Orası birinci aşama sit alanı ve oraya yapı yapılması mümkün değil. Derecesine göre değişirse ve yarın bir gün yapılaşma olursa onu bilemem. Şu anda yerine getirmemiz gerekeni yaptık.

Şunu iç rahatlığıyla söyleyebilirim, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Özel Çevre Koruma Alanı Birimi’ndeki arkadaşların fazlaca duyarlı olduklarını ve bölgenin zararına hareket ettiklerini hiç görmedim. İnanın aynı düşünüyoruz. Beraber çok ahenkli çalışıyor ve bu konu da çok hassaslar. Başta fazlaca ön yargılıydık. Benim bölgemde bundan sonrasında bir şey olacağını düşünmüyorum.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2021, 11:42

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0