Çiğli’de “Barınamayan Öğrenciler” için Çözüm Zirvesi

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, yurt yetersizliği ve konut kiralarındaki fahiş fiyat artışı nedeniyle kalacak yer bulamayan üniversite öğrencilerinin barınma sıkıntısına çözüm üretmek amacıyla ilçedeki emlakçılarla bir araya geldi.

Çiğli’de “Barınamayan Öğrenciler” için Çözüm Zirvesi

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, yurt yetersizliği ve konut kiralarındaki fahiş fiyat artışı nedeniyle kalacak yer bulamayan üniversite öğrencilerinin barınma sıkıntısına çözüm üretmek amacıyla ilçedeki emlakçılarla bir araya geldi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte ülkenin dört bir yanına kayıt işlemleri için giden öğrencilerin karşılaştığı barınma sorunuyla ilgili Çiğli’de çözüm zirvesi gerçekleştirildi. Çiğli Belediyesi’nin ev sahipliğinde Akvaryum Kafe Restoran’da düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Emlakçılar Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu, başkan yardımcıları, muhtarlar ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nin bulunduğu Balatçık Mahallesi’nde hizmet sunan emlakçılar katıldı.

Balatçık için isim değişikliği önerisi

Öğrencilerin barınma sorunuyla ilgili durum değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda, Balatçık Mahallesi’nin adıyla ilgili emlakçılardan Başkan Gümrükçü’ye talep geldi. Emlakçılar, Çiğli’nin en hızlı gelişen bölgesi konumundaki Balatçık Mahallesi’nin adının değiştirilmesini talep etti. Başkan Gümrükçü, emlakçılardan gelen bu talebi düzenleyecekleri anketle mahalle sakinlerine soracaklarını açıkladı.

Başkan Gümrükçü: “Öğrencilerin değil hepimizin sorunu”

Toplantıda konuşan Başkan Gümrükçü, “Barınma konusunda yaşanan mağduriyet yalnızca öğrencilerimizin değil hepimizin sorunu. İlçemiz sınırları içerisinde yer alan Katip Çelebi Üniversitesi’nin bulunduğu Balatçık Mahallemizde fahiş fiyat artışına yönelik incelemelerimizi sürdürüyoruz. Düzenlediğimiz toplantı ile sürecin önemli paydaşlarından olan emlakçılarla sorunun çözümü noktasında neler yapabileceğimizi konuştuk. Gönül isterdi ki hemen bir yurt yapıp öğrencilerimizin mağduriyetlerini giderelim. Emlakçılar, başka şehirlerden gelen ve ilçemizi çok iyi bilmeyen öğrencileri Yenimahalle, Egekent ve Esentepe gibi çevre mahallelere yönlendirirlerse yaşanan mağduriyeti bir nebze olsun giderebiliriz. Birlikte hareket ederek bu süreci daha fazla uzamadan nihayete erdirmeliyiz ki öğrencilerimiz de artık derslerine konsantre olabilsinler” dedi.

Mesut Güleroğlu: “Birlikte çözebiliriz”

Yaşanan sıkıntılı sürecin sorumlusu olarak emlakçıların görülmesinin kendilerini rahatsız ettiğini ifade eden İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Öğrencilerimizin yaşadığı bu mağduriyet bizleri de üzüyor. Ancak yaşanan bu fiyat artışının sebebi bizler değiliz. Sağ olsun Utku Gümrükçü Başkanımız önemli bir duyarlılık örneği göstererek böyle bir toplantı düzenledi. Fikirlerimizi ve görüşlerimizi dinledi. Çözüm için neler yapabileceğimizi konuştuk. Sürecin bütün paydaşları iyi niyet ve anlayışla hareket ederse inanıyorum ki bu sorun kısa süre içerisinde çözülecektir” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı. 

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2021, 13:55

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0