CHP’nin adayı belli oldu!

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın, 'yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla' başlatılan soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırmasının ardından bugün yapılacak Belediye Başkan Vekilliği seçimlerinde CHP’nin adayı belirlendi. Seçim öncesi yapılan grup toplantısında CHP’den aday olarak Erkan Özkan ismi çıktı.

CHP’nin adayı belli oldu!

Menderes’in Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasının ardından gözler, meclis içinde yapılacak başkanvekilliği seçimine çevrildi. Menderes Belediye Meclisi, 18 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek seçimde, Kayalar’ın yerine vekalet edecek olan başkanvekilini belirleyecek. CHP’nin 15, AKP’nin 8, MHP’nin ise 1 meclis üyesinin bulunduğu mecliste başkanvekilliği seçimine saatler kala; CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekilleri, görevden uzaklaştırılan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile CHP’li meclis üyeleri adayın belirlenmesi gündemiyle toplandı. Toplantıdan edinilen bilgilere göre CHP Heyeti, başkanvekilliği adaylığı için Erkan Özkan isminde karar kıldı. Cumhur İttifakı'nın adayının ise Cemil Az olduğu öğrenildi. 

BAŞKANVEKİLİ NASIL BELİRLENECEK?

Görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Kayalar’ın yerine vekalet edecek başkanvekili ise meclis içinde yapılacak gizli oylamayla belirlenecek. Seçimin ilk turunda üye tam sayısının üçte ikisinin oyunu alan isim başkanvekili seçilecek. Eğer yeterli oy sağlanamazsa ikinci tura geçilecek. İkinci turdaki oylamada da üye tam sayısının üçte ikisi sağlanamazsa üçüncü tura geçilecek. Üçüncü turda ise salt çoğunluğa bakılacak. Üyelerin salt çoğunluğunun oyunu alan isim başkanvekili olacak. Eğer üçüncü turda yeterli oy alınamazsa seçim dördüncü tura kalacak. Dördüncü turda ise en çok oyu alan isim Menderes Belediyesi Başkanvekili olacak.

İSTİFA ETTİ İDDİASI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Menderes İlçe Başkanı Ahmet İşler'in başvekilliği için aday olarak gösterdiği Menderes Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Mustafa Akın'ın toplantı esnasında bilinmeyen bir sebeple gerginlik çıkardığı öne sürüldü. Partiden istfa ettiği iddia edilen Akın'ın bağımsız meclis üyesi olarak  aday olup olmayacağı ise akıllarda soru işareti oluşturdu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0