CHP’li Purçu’dan iktidara deprem salvosu: ‘İktidar göstermelik tedbirlerle günü geçiştiriyor'

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, dün gece İzmir’in Buca ilçesinde 4,9 şiddetinde meydana gelen depremle ilgili geçmiş olsun mesajı yayınladı. CHP’li Purçu açıklamasında, “Marifet yarım, bitmemiş TOKİ’ler yapmak, hasar görmüş okulları sadece kapatmak değil; marifet depreme yönelik önleyici tedbirler almak, deprem mağdurlarının gerçekten sarıp sarmalamaktır'' dedi.

CHP’li Purçu’dan iktidara deprem salvosu: ‘İktidar göstermelik tedbirlerle günü geçiştiriyor'

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, yayınladığı deprem mesajında iktidara tepki gösterdi. CHP'li Purçu konuya ilişkin yaptığı açıklamada; Yıllardır kürsülerden, TBMM yasama yolları ile, çıktıkları haber kanallarından, yaptıkları yazılı açıklamalardan Türkiye’deki olacak depremlere karşı acilen tedbirler alınması gerektiğini söylemelerine rağmen iktidarın göstermelik tedbirlerle günü kurtaramaya çalıştığını söyledi.

Depremin önlenebilir olduğunu; sadece önceden gerekli tedbirlerin alınarak can ve mal kaybının önüne geçilebileceğini belirten CHP'li Purçu; dün gece gerçekleşen depremin bir kez daha 30 Ekim Depremini de bizlere hatırlattığını belirtti.

Depreme önlem almak için daha kaç can kaybedilecek?

Yaptığı açıklama ile hükümete seslenen CHP’li Purçu, ''Bir kez daha 117 can kaybetmemek adına; yıkılan binaların önünde acılı annelerin, acılı evlatların yakınlarını beklerken ki çığlıklarını, feryatlarını görmemek adına iktidarı gerekli tedbirleri almak adına göreve davet ediyorum'' dedi. 

CHP’li Purçu, hafta başında 17 Bakanlığa birden, olası bir depreme karşı bakanlıklar nezdindeki kamu kurum ve kuruluşların binalarının depreme dayanıklılık durumlarını, depreme karşı aldıkları ya da alacakları tedbirleri sormuş ve tüm bakanlıkları depreme karşı uyarmıştı.

Yine önceden yaptığı açıklama ile daha çivisi çakılmayan TOKİ’ler varken, yeni ve artan oranlı aidatlarla TOKİ yapmakla övünen iktidarı eleştiren Purçu, ''Marifet yarım, bitmemiş TOKİ’ler yapmak, hasar görmüş okulları sadece kapatmak değil marifet depreme yönelik önleyici tedbirler almak, deprem mağdurlarının gerçekten sarıp sarmalamaktır. Onları göstermelik yarı işlerle pansuman yapmak değildir” ifadelerine yer verdi. 

Purçu; 30 Ekim 2020 depreminde İzmir Selçuk ilçesinde hasar gördüğü için kapatılan ancak ardından hiçbir işlem yapılmayan 3 okulun durumu ve burada eğitim gören çocukların mağduriyetini de meclise taşımıştı.

Özcan Purçu, yaptığı yazılı açıklamada son olarak tüm İzmir halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek; bir daha geçmişteki acıların yaşanmaması temennisinde bulundu.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0