CHP'li kadınların gündeminde 2 proje var

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Kadın Kolları, İzmir genelinde partinin ilçe kadın kollarının yaptığı çalışmaları değerlendirmek, yapılacak yeni saha ve örgüt içi çalışmalarını planlamak için İlçe Kadın Kollarının örgüt ve bilişimden sorumlu yöneticileriyle toplandı.

CHP'li kadınların gündeminde 2 proje var

İlçe kadın kolları başkanlarıyla sık sık bir araya geldiklerini dile getiren CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, ilçe yönetimlerinde yer alan kadınlarla kendi sorumluluk alanları hakkında yaptıkları çalışmalarla ilgili toplandıkları ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu;

UÇAR: AİLE DESTEK SİGORTASI VE YAŞAM HAK İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisinin en üretken, en çalışkan örgütlenmesi kadın örgütlenmesidir. Ülke AKP iktidarının ekonomik ve siyasal zulmü altında ezilirken, vatandaşlarımızın büyük bir kısmı yoksulluk ve açlık sınırının altındaki gelirleriyle, artık geçinmeye değil hayatta kalmaya çalışırken, kadınlarımız ve çocuklarımız şiddet görüp istismara uğrarken, Cumhuriyet Halk Partisinin ve bu partinin kadınlarının omzuna daha büyük bir yük binmiş durumda. Bizler, vatandaşın umudunu bağladığı, AKP’nin zam, zulüm ve saltanat iktidarına son verecek partinin neferleri olarak vatandaşlarımızın dertlerini çözmek, sıkıntılarını dinlemek ve partimizin çözümlerini anlatmak için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Kadın Kolları Genel Başkanımız Aylin Nazlıaka’nın kamuoyu ile paylaştığı projelere ve çözümlere sahip çıkarak ve vatandaşlarımızla paylaşarak kadın kolları olarak önemli bir görevi üstleniyoruz. Bugünkü toplantımızla birlikte, Ali Destekleri ve Yaşam Hak projelerini daha fazla gündeme taşımaya başlayacağız. Bu iki proje tüm vatandaşlarımızın insanca yaşaması ve haklarını tam anlamıyla kullanması açısından devrim niteliğinde projeler. Özelikle kadın ve çocukları şiddete ve istismara karşı koruyan, her türlü hukuki ve sosyal desteği sunan yaşam hak projemizin hayata geçirilmesi çok büyük bir boşluğu doldurdu. Tüm bunları, başta kadınlarımız olmak üzere İzmir’deki tüm vatandaşlarımıza anlatacağız. Bu iki proje, Millet iktidarında hem yoksulluğu hem haksızlığı hem de şiddeti sona erdirecek projeler. Kadınlar olarak her iki projeye de çok büyük önem veriyor ve sahip çıkıyoruz.

ONLAR KENDİLERİNİN, BİZ TÜM HALKIMIZIN ÇIKARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Şenkal Uçar, Partinin 30 ilçe örgütünde bulunan tüm kadınların kendi evlatlarından, ailelerinden, işlerinden fedakarlık yaparak vatandaşın sorunlarına koşturduğunu belirterek, “Bizi AKP iktidarından ayıran şey, onlar kendi eş, dost ve çocuklarına iktidarın gücü ve devletin imkanlarıyla ayrıcalık sağlama derdine düşmüşken, biz bulabildiğimiz her imkanı kendi çocuğumuzdan, kardeşimizden ayırt etmediğimiz tüm çocuklar ve insanlarımız için kullanıyor olmamızdır. Gittiğimiz her sokakta, her köyde AKP ile aramızdaki farkın vatandaşımız tarafından çok net bir şekilde anlaşıldığı görüyoruz. Ülkemiz ve insanlarımız için bu kadar emek harcarken, emeklerimizin boşa gitmemesi, daha çok vatandaşımıza ulaşabilmemiz içinde kadın kollarımız arasındaki uyumu artırmaya ve iletişimimizi güçlendirmeye devam ediyoruz. Bugün ilçe kadın kollarımızın örgütten ve bilişimden sorumlu yöneticileriyle bir araya geldik. Örgütümüzün hep canlı tutulması, yeni üyelerle taze kan sağlanması çok önemli. Biz örgütümüzde sayısal çoğunluktan ziyade nitelik arıyoruz. Memleketin, vatandaşın derdini dert edinecek, partimizin ilkelerini benimseyecek ve bu ilkeler doğrultusunda çıkar beklemeksizin çalışacak emekçilere ihtiyacımız var. İlçe Kadın kollarımızın yöneticileri ve tüm kadın üyelerimize fedakarca yürüttükleri çalışmalar için çok teşekkür ediyorum. Böylesine çalışkan ve korkusuz kadın yoldaşlara sahip olduğumuz için çok şanslıyız” dedi.

KİMLER KATILDI?

CHP İzmir İl Başkanlığında gerçekleşen toplantıya il başkanı Uçar’ın yanı sıra il sekreteri Tünay Kantekin, örgütlenmeden sorumlu il yöneticisi Rahşan Çimen, bilişimden sorumlu il yöneticisi Zeynep Aytan, İlçe kadın kollarının örgütlenmeden ve bilişimden sorumlu yöneticileri katıldı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0