CHP Karşıyaka'da çatlak! 2 meclis üyesi o önergeye karşı çıktı

Mülkiyeti Karşıyaka Belediyesi'ne ait olan eski huzurevi binasının yer aldığı 17 bin 319,86 metrekarelik arazinin, satılması ya da belediyenin SGK ve vergi borçlarına karşılık ilgili kurumlara verilmesine yönelik başkanlık önergesi, CHP Grubunda çatlağa neden oldu. CHP'li meclis üyeleri Birgül Üner ve Murat Öğüt "Kentimiz için prestijli olan yerlerin satışına karşıyım" ifadelerini kullanarak önergeye komisyonda ret oyu verdi ve şerh düştü.

CHP Karşıyaka'da çatlak! 2 meclis üyesi o önergeye karşı çıktı

Karşıyaka Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında komisyonlara havale edilen eski huzurevi binasının olduğu arazinin satışına yönelik önerge CHP grubunda çatlak yarattı.
Tamamı Karşıyaka Beledisine ait Karşıyaka-Örnekköy Mahallesi 2427 ada, 43 parseldeki 17 bin 319,86 metrekarelik taşınmazın satışı ya da SGK borcu ile vergi borçlarına mahsuben ilgili kurumlara satış yetkisinin Başkan Cemil Tugay'a verilmesini öngören başkanlık önergesi Hukuk, İmar ve Plan Bütçe Komisyonlarına gönderildi. 

CHP'Lİ ÜNER VE ÖĞÜT KARŞI ÇIKTI
Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı CHP'li Birgül Üner, Başkan Tugay'a satış yetkisi verilmesini öngören önergeye "Ret" oyu kullandı. Üner, komisyon raporuna, "Kentimiz için prestijli olan yerlerin satışına karşıyım" notunu düştü. 

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ ŞERH DÜŞTÜ
Hukuk Komisyonu Üyesi CHP'li Murat Öğüt de komisyon ortak raporuna şerh düşerek, "Şerhimdir. Kentimiz için prestijli olan yerlerin satışına karşıyım" ifadelerini kullandı. 

AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran'ın da ret oyu kullandığı önerge ilgili komisyonlarda oyçokluğu ile kabul edildi. 

İlgili önerge mecliste görüşülecek.

Kaynak: Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0