CHP BORNOVA KADIN KOLLARINDAN FAALİYET SUNUMU

İzmir CHP Bornova Kadın Kolları, bir yıllık faaliyetlerine dair Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda sunum gerçekleştirdi.

CHP BORNOVA KADIN KOLLARINDAN FAALİYET SUNUMU

İzmir CHP Bornova Kadın Kolları, bir yıllık faaliyetlerine dair Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda sunum gerçekleştirdi.

Sunuma Ege Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Kütük de katıldı.

Sunumda, CHP Bornova Kadın Kolları’nın bir yıl içerisinde gerçekleştirmiş olduğu bütün faaliyetler katılımcılara görsel olarak aktarıldı. Pandeminin başlangıcından itibaren vatandaş için canla başla çalışan kadınlar, 30 Ekimde İzmir’de yaşanan depremde, sel ve fırtına felaketlerinde sahada etkin rol oynadılar.

Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, milletvekilleri Kani Beko ve Mahir Polat'ın tebrik mesajlarını gönderdiği, Kadın kolları Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hatice Semerci, CHP İl ve ilçe ana kademe, kadın ve gençlik kolları yöneticileri ile belediye başkan yardımcı ve meclis üyelerinin de katılım sağladığı sunum Kadın Kolları bazında yapılan ilk kapsamlı faaliyet ve bilgilendirme sunumu olması açısından da dikkat çekti.

Sunumun girişinde geçtiğimiz günlerde kaldırılan İstanbul Sözleşmesi hakkında katılımcılara broşür dağıtıldı. CHP Kadın Kolları Yönetimi, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için mor maske takarak katılım sağladı.

“Kadın olmadan devrim olmaz, devrim olmadan kadın kurtulmaz”

Yapılan faaliyetler içinde erkek şiddeti yüzünden yaşamını kaybeden kadınlar için fidan dikimi, pandeminin kahramanı sağlık çalışanları için yapılan yemek dağıtımı, milli bayramların kutlanması, depremzedelere gösterilen samimi yardım gibi pek çok etkinlik vardı.

Geceye damga vuran söz ise “Kadın olmadan devrim olmaz, devrim olmadan kadın kurtulmaz” oldu. Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın; “Kadınlar olmadan iktidar olmak mümkün değil. Bu ülkenin yarısı kadın, kadınlarımızın ve gençlerimizin özverili çalışmaları, bir partinin iktidara gelmesinde en büyük etken. Kadınlarımızın her zaman yanındayız ve onlara çok güveniyoruz.” dedi.

“Kotalar Bize Dar, Hedefimiz İktidar”

Bornova CHP Kadın Kolları Başkanı Duygu Bölük, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlı Aka’nın “Kotalar bize dar, hedefimiz iktidar” sözünü hatırlattı. Bölük, andımızın kaldırılmasına da büyük tepki gösterdiklerini belirtirken, seyirciler arasında oturan iki çocuğun andımızı okuması ve bütün salonun onlara eşlik etmesi ise duygusal anlar yaşattı.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ise göreve geldikleri andan itibaren yaşanan afetlere ve salgına rağmen durmadan çalışan Kadın Kolları’nı kutladı. Pandeminin seyrinin iyiye gittiği güzel günlerde, kadınların emeklerini daha çok alan açılabilmesi için desteklerini sürdüreceklerini ve kadınların yanında olduklarını belirtti.

Sunuma katılan MYK üyesi Hatice Yeğin Semerci ise seçimin kadınların gücüyle sandıkta kazanıldığını söyledi. Sayın Semerci; “Hedefimiz iktidar, ihtiyacımız olan önce inanmak, sandıkta gücümüzü göstereceğiz ve iktidar partisini sandığa gömeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2021, 11:58

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0