Çelebi’ye manidar ziyaret: AK Parti’ye mi geçiyor?

Geçtiğimiz günlerde Cumhur İttifakı'yla ilgili yaptığı açıklamayla dikkatleri üzerine çeken Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, bugün TBMM'deki makamında AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok'u ağırladı. Geçtiğimiz aylarda Memleket Partisi'nden istifa eden Çelebi'nin bu görüşmesi, kulislerde AK Parti'ye katılacağı şeklinde yorumlandı.

Çelebi’ye manidar ziyaret: AK Parti’ye mi geçiyor?

Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, geçtiğimiz günlerde 6 siyasi partinin imzaladığı mutabakat metni üzerinden yönelttiği soruları tekrar gündeme getirerek, "Bu başlıklarda şu an Cumhur İttifakı Millet İttifakı'ndan daha net ve daha fazla güven vermektedir" demişti. 

Çelebi’nin bu çıkışı ‘Cumhur İttifakı’na mı geçiyor?’ sorusunu akıllara getirirken bugün Çelebi’ye sürpriz bir isim ziyarette bulundu.

Çelebi’yi AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, TBMM’deki odasında ziyaret etti. Çelebi ziyareti şu sözlerle duyurdu. 

“Değerli Ağabeyim Balıkesir Milletvekilimiz İsmail Ok, Yüce Meclis’te ziyaretime geldi. Hasbihal ederek memleket meselelerini değerlendirdik.”

Bu ziyaret ve Çelebi’nin Cumhur İttifakı’na sinyal vermesi, kulislerde Çelebi’nin AK Parti saflarına katılacağı şeklinde yorumlandı. 

İSMAİL OK’UN SİYASİ KARİYERİ

Siyasi yaşamına MHP’de başlayan İsmail Ok ise, 2009 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisinden Balıkesir Belediye Başkanı seçilmiş ve 5 yıl görev yapmıştı. 2014 yerel seçimlerinde MHP'nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Ok, seçilememişti.

Daha sonra Haziran 2015 ve Kasım 2015 genel seçimlerinde Balıkesir'de MHP'nin 1. sıra adayı olarak TBMM'ye seçilen Ok, 25. ve 26. dönem milletvekili olarak görev yaptı. 2017'de MHP'den ihraç edilen İsmail Ok, ardından İYİ Parti'nin kurucu üyesi olmuştu. 2018 genel seçimlerinde İYİ Parti'nin Balıkesir 1. sıra milletvekili adayı olarak seçilmiş ve 27. dönem milletvekili olmuştu. 

2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakı'nın desteğiyle İYİ Parti'den yeniden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan İsmail Ok, ancak seçimi kaybetmişti. İsmail Ok, 17 Şubat 2020 günü İYİ Parti'den istifa edip, AK Parti’ye katılmıştı. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0