Büyükşehir’den ‘Uzundere dönüşümü’ için İZBETON hamlesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar Uzundere Mahallesi'nden yapımına devam edilen ve tartışmalara nende olan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kritik bir adım atmaya hazırlanıyor.

Büyükşehir’den ‘Uzundere dönüşümü’ için İZBETON hamlesi

Büyükşehir, alandaki çalışmaların hızlanması için belediye iştiraki İZBETON A.Ş ile protokol imzalama kararı aldı.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz haftalarda birdizi programa katılmak için İzmir’e gelmişti. Kılıçdaroğlu’nun Karabağlar programı esnasında Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi mağdurları ellerinde dövizlerle eylem düzenlemişler ve yaklaşık 9 yıldır devam eden dönüşüm mağduriyetlerinin giderilmesini istemişlerdi. Alanda Kılıçdaroğlu’yla konuşan bir vatandaş, 9 yıldır projenin tamamlanamadığını, mağdur olduklarını ve kentsel dönüşümün İzmir’de başarısız olduğunu söylemişti. 

Ziyaretten kısa bir süre sonra ise alanda vatandaşlarla buluşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, kentsel dönüşüm çalışmaları için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tapuların iadesi çağrısında bulunmuş ve “Bizler, iktidar partisi İzmir temsilcileri olarak büyükşehir sözleşmeyi feshettiği, tapuları iade ettiği takdirde, öyle bir beyanları vardı Sayın Genel Başkan’ın. Burada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ vasıtasıyla kentsel dönüşümü hızla yapma niyetimizi, arzumuzu, desteğimizi belirttik” demişti.

BÜYÜKŞEHİR’DEN İZBETON HAMLESİ

Öte yandan Büyükşehir, Uzundere Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanında III. Etap olarak belirlenen alanda riskli yapı olarak tespit edilen yapıların dönüştürülmesi için başlatılan çalışmalarda önemli bir karar almak için adım attı. Büyükşehir, dönüşüm için belediye iştiraki olan İZBETON A.Ş'yi devreye sokarak çalışmaları tamamlamayı planlıyor. 

Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İZBETON arasın imzalanması planlanan protokol, Kasım ayı olağan Meclis oturumunda Meclis üyelinin onayına sunulacak.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0