Buca’da gündem 10 milyonluk teminat mektubu!

Buca Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç başkanlık yaptı. Başkanlıktan gelen 10 milyon TL’lik kredi veya teminat mektubu önergesine AK Parti Grubu ‘krediye ihtiyacımız yok’ diyerek ret verdi. Başkan Kılıç, ‘kredi talebi değil, teminat mektubu istiyoruz’ dedi. Önerge oy çokluğu ile meclisten geçti.

Buca’da gündem 10 milyonluk teminat mektubu!

Buca Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclisi Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç yönetti.

Başkanlıktan gelen önerge olarak belediyeye bağlı ortaklığı olan Kızılçullu İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler Ltd. Şti. yatırım işlemlerini gerçekleştirmek için meclisten 10 Milyon TL’lik teminat mektubu istendi. Önergeye AK Parti Grupbaşkanvelili Ekrem Gündoğdu, belediyenin krediye ihtiyacı olmadığını söyleyerek ret oyu vereceklerini belirtti. Bunun üzerine Başkan Kılıç, kredi talebi olmadığını teminat mektubu için meclisten karar geçirmeleri gerektiğini söyledi. Önerge oy çokluğu ile meclisten geçti.

Hukuk komisyonunda, belediyenin şirketi olan Üzüm Kent İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler A.Ş.’nin AK Parti grubunun şirketin denetlenemediğine dair verdiği önergede CHP Grubu denetlenebildiğini söylemişti. Komisyonlardan meclise gelen ve tartışmaya neden olan bu konu oy birliği ile yeniden görüşülmesi için tekrardan komisyona yönlendirildi.

Tartışmalara neden olan akaryakıt istasyonunun geleceğiyle ilgili olarak meclis konunun yeniden görüşülmesi için hukuk ile plan ve bütçe komisyonlarına oy birliği ile yeniden gönderdi.

Çaldıran Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm sürecine dair yorumlarda bulunan AK Partili Gündoğdu, “Tapusunu alamayan vatandaşlarımız var, orada mağduriyet olmasını istemiyoruz. Tapusu olmayanlar için enkaz bedeli verecekler. Vatandaşlar mağdur olmasın” dedi.

Başkan Kılıç konu hakkında, “Alacağımız her karar hukuk temelli olmak zorunda. Komisyonda olması tartışılıp düşünülmesine sebep olur. Bir vatandaş dahi mağdur olsun istemiyoruz. Plan değişikliklerinde aslolan mağduriyet yaşanmamalı. Bunun siyaseti yok. Aslında biz orada vatandaşlar için çok güzel olanaklar sağlıyoruz. Maalesef gecekondulaşma ülkemizin sorunu. Biz bu vatandaşları düşünmek zorundayız. Yasa maddelerine göre bir karar vermeliyiz. Hukuki temellerine bakmak lazım” ifadelerini kullandı.

Sakin geçen mecliste bir sonraki meclis günü kararlaştırılarak, toplantı sona erdi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0