BU COĞRAFYAYI KÜLTÜR SANAT ÜRETİM MERKEZİ YAPACAĞIZ

Başkan Soyer İzmir Sanal Kitap Günleri’nin açılışında konuştu

BU COĞRAFYAYI KÜLTÜR SANAT ÜRETİM MERKEZİ YAPACAĞIZ

İzmir Sanal Kitap Günleri'nin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer “Bu coğrafyayı, evrensel bir kültür sanat üretim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi. İzmir Sanal Kitap Günleri üç gün boyunca pek çok yazarı okurlarla buluşturacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı ile İZFAŞ işbirliği, Yayıncılar Kooperatifi ve İstanbul Kitapçısı desteğiyle ilk kez yapılan İzmir Sanal Kitap Günleri’nin açılışını yaptı.

Pandemi sebebiyle yapılamayan ve özlemi duyulan kitap fuarını sanal ortama taşıdıklarını ifade eden Başkan Tunç Soyer şöyle konuştu: “Okuduğumuz her satır; hayata açılan yeni bir kapı, geçmişle geleceğin kesişimi ve kendi yaşamımızı zenginleştirmenin en önemli yolunu açar. Kültür sanat, bir şehrin ve o şehirdeki toplumun ruhudur... Bizler, binlerce yıl boyunca önemli bir kültür sanat şehri olmuş, Batı edebiyatının ilk eserleri kabul edilen İlyada ve Odysseia’nın, İzmirli Homeros tarafından yazıldığı bu coğrafyayı, evrensel bir kültür sanat üretim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda İzmir’i tarih sahnesinde yeniden görünür kılarak ilham alınan bir şehir olması için çalışıyor, kültür sanat ekonomisini destekleyerek hemşerilerimizin refahını artırıyoruz. Bu sebeple de evlere kapandığımız salgın döneminde de kültürel devamlılığın çok önemli olduğunun bilinciyle kültür sanat faaliyetlerimize hiç ara vermedik, kitap günleri vesilesi ile bu etkinliklerimize bir yenisini ekliyoruz.”

Üç gün boyunca online söyleşiler

Kitapseverleri sanal ortamda buluşturacak etkinlik, 30 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek. Yazarlar ile okurlar www.izmirsanalkitapgunleri.com adresinde buluşacak. Binlerce kitap, birçok yayınevi, önemli yazarlar bu üç günlük süreçte okurlarla bir araya gelecek.   Ziyaretçiler etkinlik kapsamında online söyleşilere canlı olarak katılabilecek. Söyleşiler, gazeteci Özlem Gürses moderatörlüğünde yapılacak. Marksist sosyolog, filozof ve kültür eleştirmeni Sloven Slavoj Zizek, “Dünyayı Felsefeyle Yeniden Anlamak” söyleşisinde Türkiye’den akademisyenler Kurtul Gülenç ve Özgür Emrah Gürel birlikte yer alacak. Sloven filozof Alenka Zupancic ise “Kadın Sorununa Felsefeyle Bakmak söyleşisine ise Zeynep Talay Turner ve Çiğdem Yazıcı eşlik edecek. İngiliz siyasetçi Jeremy Corbyn ilk kez Türkiye’de düzenlenen bir etkinliğe konuk olacak. Corbyn, Hayri Kozanoğlu ve Çiğdem Anad’la “Pandemiyle Derinleşen Küresel Adaletsizlik” söyleşisinde dünya siyasetini yorumlayacak. Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Orhan Pamuk ise Edebiyat Buluşmaları'nda yazar Erkan Irmak ile birlikte son kitabı Veba Geceleri'ni anlatacak.

Okurlarla keşfedilecek

Yeni kitapları okurları ile birlikte keşfetmek, hayatın temel sorunlarını edebiyatın ve şiirin ışığında tartışmak üzere yazarlar izleyicilerin evine konuk olacak. Söyleşilerde Ataol Behramoğlu, Aylin Balboa,  Ayşe Kulin, Birhan Keskin, Ece Temelkuran, Ercan Kesal, Figen Şakacı, Hüseyin Yurttaş, Mavisel Yener, Nermin Bezmen, Sema Kaygusuz, Şükrü Erbaş, Zülfü Livaneli gibi birçok isim yer alacak.

Sosyal medya hesapları ile İzmirTube üzerinden de yayınlanacak söyleşi başlıklarından bazıları şöyle: Çocuk Saati, Edebiyatın İzinde İzmir: Dünden Bugüne, Kolektif Üretim Ekonomisi, Çağdaş Yaşamın İzinde Edebiyat ve İzmir, Şiir İçi Şarkılar, Unutkan Aşk, Pandemiyle Derinleşen Küresel Adaletsizlik, Edebiyat Buluşmaları, Hakikatin Peşinde Medya, Kadın Sorununa Felsefeyle Bakmak, Şairler Söyleşiyor, Kadınlar Vardır, Ülkede Gündem, Mezun Cinayetleri, Doğru Yerden Öğrenelim, Dünyayı Felsefeyle Yeniden Anlamak.

İmzalı kitaplar İzmir Sanal Kitap Günleri'nde

İstanbul Kitapçısı, dijital platform destekçisi olarak İzmir Sanal Kitap Günleri boyunca birçok yayınevinin kitaplarını özel indirimlerle okurlara sunacak. Etkinlik kapsamında imzalı kitaplar da okurlarla buluşacak.

Abdullah Aren Çelik, Abdullah Aysu, Anooshirvan Miandji, Ataol Behramoğlu, Aylin Balboa, Ayşe Kulin, Ayşen Şahin, Barış İnce, Barış Muslu, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Betül Dünder, Bilsen Başaran, Birgül Oğuz, Can Şafak, Canan Tan, Egemen Yılgür, Emre Kongar, Ercan Kesal, Erdem Seçmen, Erol Ülker, Fatih Tuncay, Figen Şakacı, Gonca Özmen, Gönül Çatalcalı, Hakan Bıçakçı, Haydar Ergülen, Hidayet Karakuş, Hilmi Yavuz, Hüseyin Yurttaş, İbrahim Varlı, İhsan Eliaçık, Kemal Varol, Lale Laleş, Levent Kurnaz – Gülin Yücel, Mavisel Yener, Mikdat Kadıoğlu, Mine Söğüt, Murat Ağırel, Murat Menteş, Murathan Mungan, Mustafa Balbay, Müge İplikçi, Nermin Bezmen, Sema Kaygusuz, Seyyidhan Kömürcü, Sinen Meydan, Sinem Sal, Şeyhmus Diken, Şölen Kipöz, Şükrü Erbaş, Tayfun Özkaya, Tolga Aydoğan, Tuna Kiremitçi, Yaşar Seyman, Zafer Aydın, Zeynep Göğüş ve Tarık Tufan kitaplarını okurları için imzalayacak.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0