Bornova’ya Toz Yağıyor

Bornova'da Hava Kalitesi Her Geçen Gün Düşüyor, Halk Şikayetçi

İzmir’in gözde ilçelerinden olan Bornova’da hava kalitesi her geçen gün düşüyor. Bornova halkı bu durumdan şikayetçi. Evlerine, arabalarına toz yağdığını belirten bölge sakinleri, özellikle astım hastalarının zor günler geçirdiğini söylüyor.

İzmir Halkına Açıklansın

Bornova’yı toz kaplamış, nefes almak mümkün değil. Özellikle Covid-19 sürecinde, tüm hastane ve okulların bulunduğu Bornova bölgesinde taşocakları, beton santralleri, çimento fabrikaları halkın sağlığını daha da fazla tehdit ediyor. İzmir tozda boğuluyor. Bu tesislerin toz bastırmak için aldığı önlemler ve kullandıkları teknolojiler nelerdir. İzmir halkına açıklansın.

Pandemi Sürecinde Büyük Tehdit

Covid-19 pandemisi sebebiyle temiz havaya eskisinden daha çok ihtiyaç duyulan bu günlerde, taşocakları, çimento fabrikaları ve beton santrallerinden çıkan bu toz insan sağlığı için büyük tehdit oluşturuyor. Hem çevreye hem insan sağlığına zarar veren bu işletmeler için gereken en acil şekilde yapılmalıdır.

Gece Yakılan Atıklar

Bu işletmelerin çalışırken çıkardığı tozun yanında, geceleri atıkların yakıldığı da bölge sakinlerince görülmekte. Çimento fabrikasında bacalar kapalı bir şekilde yakılmak istenen atıklarla enerji tasarrufu yapılmaya çalışılırken, insan sağlığından vazgeçiliyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2020, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0