Bornova’da Kadınlar Birbirini Destekliyor, Birlikte Güçleniyor

Bornova Sınırlı Sorumlu Kadın Girişim Üretme Ve İşletme Kooperatifi Başkanı Sayın Hürriyet Yıldız, Ege Ajans’ı nezaket ziyaretinde bulundu.

Bornova’da Kadınlar Birbirini Destekliyor, Birlikte Güçleniyor

Bornova Sınırlı Sorumlu Kadın Girişim Üretme Ve İşletme Kooperatifi Başkanı Sayın Hürriyet Yıldız, Ege Ajans’ı nezaket ziyaretinde bulundu. Ege Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Bünyamin Kütükle Görüşen Yıldız, kooperatif olarak yaptıkları çalışmaları anlattı.

2015 yılında ortaklarıyla birlikte açılan kooperatif, geleneksel kadın emeğini örgü, dikiş ve nakışla üretmeye devam ediyor. Çalışmalarının Covid-19 pandemisi sürecinde online olarak devam ettiğini belirten Yıldız; “Mart ayından itibaren, yedi sekiz aylık bu süreçte, çalışmalarımız online olarak Zoom programı üzerinden sürdürüldü. Bu süreçte eğitimler aldık. Kadın Emeğini Değerlendirme Vaktı (KEDEV) Ve Simurg Kadın Kooperatifleri Birliği ile çalışmalarımız oldu. Bu süreci eğitim alarak değerlendirdik.” dedi.

Bornova Belediyesi Yanında, Büyükpark’ın içinde bulunan kooperatif, 15 Ekime kadar gerekli hijyen tedbirlerinin sağlanması amacıyla ilaçlanmış vaziyette. Ekim ayının ortasından itibaren, örgü, dikiş ve nakış grupları nöbetleşe olarak toplanmaya başlayacak.

Sayın Yıldız; “16 Eylül genel kurulda ortaklarımızdan üst birliğe üye olma hakkını kazanan Sayın Serap Çatalyürek ve Sayın Deniz Köprülü arkadaşlarımız Simurg delegesi olarak seçildiler. Bornova Kadın Kooperatifi Olarak Simurg ortağı olduğumuz için 3 yılda bir genel kurul yapma hakkına sahip olduk. Arkadaşlarımızı kutluyoruz.” dedi. Bu anlamda mutlu olduklarını belirten Yıldız, çalışmaların yalnızca online olmadığını ve el emeklerinin satışlarını sürdürdüklerini söyledi; “Bornova Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mustafa İduğ tarafından bizlere tahsis edilmiş yerimizde, perşembe günleri, ‘Sosyete Pazarı’ olarak da bilinen Özkanlar Pazarı’nda yer almaktayız. Çarşamba günleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından sağlanan kültür Park’taki yerimizde, cumartesileri ise Pagos Pazarı’na çıkmaktayız.” şeklinde satışlarının sürdüğünü anlattı. Ayrıca Ege Kadın Buluşması Platformu’nun kendilerine sağladığı imkanlar dahilinde Kızlarağası Hanı’nda ve Mavibahçe’de de standları bulunduğunu belirtti.

Şu ana kadar yaptıkları işlerde Bornova Belediye Başkanı Sayın Dr.Mustafa İduğ’un büyük desteği olduğunu anlatan Hürriyet Yıldız, Büyükpark içinde satış yeri hazırlandığını, ancak Covid-19 pandemisi sebebiyle durduğunu söyleyerek ilerde tekrar açılmasını umut etti.

Öğrencilerden de kendileriyle çalışmak için talep olduğunu söyleyen Yıldız, gençlerle birlikte pazara çıktıklarını ve öğrencilerin maddi desteğin yanında hem deneyim hem de motivasyon kazanma şansı bulduklarını anlattı. Amaçlarının sosyal anlamda her alana kadın elinin değmesi olduğunu belirten Sayın Yıldız, kooperatifin tek amacının emeklerin satılması olmadığını, özellikle korona sürecinde bireysel olarak da dayanışmanın sürdüğünü açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2020, 16:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0