BİLAL SAYGILI AK PARTİ İL BAŞKANI MI OLUYOR?

İzmir Ak Parti'de Neler Oluyor? Bünyamin Kütük Yazdı

BİLAL SAYGILI AK PARTİ İL BAŞKANI MI OLUYOR?

Değerli okuyucularım, bugünkü köşe yazımızda uzun zamandır haklarında hiçbir haber yapmadığımız İzmir Ak Parti İl Yönetimi için fırtınalar koparacak bir haberi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ak Parti’de kendi basını dışında, diğer haber portallarına çok haber düşmez. Kol kırılır yen içinde kalır mantığı ve biat kültürünün neticesi olarak kolay kolay haber sızmaz. CHP’nin içini ne kadar biliyorsam, Ak Parti’nin içini daha fazla bildiğini zanneden bir köşe yazarıyım. Siyasi görüşlerimiz tutmasa da orda da güzel dostluklarım var.

Uzun zamandır duyduğum ama bazı sebeplerden dolayı (bazı bilgiler teyide muhtaçtı) yazamadığım bir dedikoduyu biraz daha ete kemiğe bürünmüş bir şekilde öğrenince inanın hiç şaşırmadım dersem yalan olur. Yakın zamanda Ak Parti İl Kongresi yapılacak. Bu yeni örgütlenmenin konuşulduğu mahrem bir toplantı dedikodusu kulağıma geldi. Yalnız bu mahrem toplantıdaki isimler beni çok şaşırtmadı dersem yalan olmaz. FETÖ’yle CHP arasında bağ kurmak isteyen, Ak Partililerle, hep bir tartışma yaşasam da eski bir CHP’li vekilin sözlerinden dem vuranlara ben de bildiklerimle cevap vermek isterim. İlk isim flaş! Öyle bir flaş isim ki Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a Ege Üniversitesi içinde yaptırdığı caminin açılışını yaptıracak kadar önemli. STK ve son il kongresinde genel merkez delegesi yazılarak elbisesinin AK olmasına uğraşılan cami açılışı için teşkilatların bile gitmekten itina gösterdiği, daha sonra MÜSİAD İl Başkanı yapılan, son olarak da Bornova Ak Parti’den il delegesi olan Sayın Eflatun Saygılı’nın oğlu olan Bilal Saygılı ismi gündeme bomba gibi düştü.

Sayın Eflatun Saygılı’nın Refah Partisi’nde siyaset yapanları çok ağır sözler ile eleştirdiğini o dönemin siyasetçileri çok iyi bilir. Sayın Eflatun Saygılı, geçmişte Ak Parti İl Başkanı olan, Ali Açlık döneminde il başkan yardımcılığı yapmıştır. Ayrıca, Bilal Saygılı’yı il delegesi yazan eski il başkanı Aydın Şengül, MÜSİAD il yönetiminden Gökhan Temur, Kemalpaşa’dan iş adamı ve eski belediye başkanı Arif Uğurlu’nun yakın arkadaşı Aydın Elçiboğa (aydın benim çok eski arkadaşımdır), mevcut İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Milletvekili Necip Nasır’ın organizasyonunda yeni dönemde oluşacak il başkanlığı ve teşkilat yapılanması konusunda oturup bir isim üzerinde anlaştıkları bize servis edildi. İsmi belli; bence Bilal Saygılı. Bu durumdan teşkilatların bile haberi yok. Belki son anda bir açıklama yapabilirler. Bu yazdığım isimler, bu haberlerimizi isterlerse yalanlayabilirler. Ama yalanlarken dikkat etsinler gazeteci her yerden bilgi alır. Bize de bu konuda çok çeşitli malzeme çıkar. Şayet bir yalanlama haberi gelirse, köşemde gönderdikleri yazıyı noktasına virgülüne dokunmadan aynen yayınlamaya hazırım.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Sayın Nihat Zeybekçi’nin haberi var mıdır bilmiyorum. Biliyorsa ne diyeceği çok önemli ancak benim gördüğüm İzmir Ak Parti İl Kongresi çok sürprizlere gebe. Bekleyelim görelim. Ey Ak Parti’ye gönül verenler, ben sizi haberdar edeyim de, çünkü siyasette hiçbir şey gizli kalmıyor. Bana bu bilgilerimi aktaran kaynağıma da buradan diyorum ki; namuslu bir gazetecinin görevi kendisine bilgi veren kaynağını asla ve asla açıklamamaktır. Gazeteci kaynağını ancak terör olursa, bağımsız yargı organlarına, hakime açıklar. Hangi haber olursa olsun hiçbir zaman kaynağımızı açıklamayız ve yazılmamak kaydıyla verilen hiçbir bilgiyi de kimseyle paylaşmayız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0