Bergama’nın Kalbi Bakımda

Bergama’nın kalbi Çamlıpark bakıma alındı

Bergama’nın Kalbi Bakımda

Bergama kent merkezinde bulunan ve 14 bin 124 metrekare alandan oluşan Çamlıpark bu günlerde içerisinde bulunan oksijen deposu ağaçlarla birlikte titiz ve profesyonel bir çalışmayla bakıma alındı. Başkan Koştu, “Çamlıpark ve Millet Bahçesi’ni şehrimize yakışır bütünsel bir peyzaj alanıyla düzenleyeceğiz” dedi.  

Bergama Belediyesi Park ve Bahçe İşleri Müdürlüğü tarafından tüm ayrıntılarıyla yürütülen bakım çalışmalarında ilk önce ağaçların genel durumu için keşif yapıldı ve gerekli olan detaylar not alındı. Ağaçların budanarak kuru dallarından arındırılmasıyla başlayan çalışma, alan içerisinde bulunan genç fidanlar ve diğer  bitkilerin sulanması ve bakımlarının yapılmasıyla devam etti. İçerisinde bulunan kullanıma hazır restoran ve kafede kontrol edilerek eksiklikleri not edildi. Millet Bahçesiyle birlikte bütünsel bir peyzaj alanı olarak yapılacak çalışma farklı bir peyzaj düzenlemesiyle karşımıza çıkacak.

ÇAM AĞACI BAKIMINDA 45 YILLIK EMEK VE TECRÜBE

Çamlı Park’ta bulunan çam ağaçlarını bakım ve budama işleri usta ellere emanet edildi. Bergama’nın çam fıstıklarıyla ünlü kozak yaylasında Hisarköy’de yaşayan ve şu an 65 yaşında olan Mustafa Yılmaz tarafından parktaki her bir çam ağacı özenle elden geçiriliyor. Yıllara meydan okuyan ve ileri yaşına rağmen ağaçların en tepesine kadar bir çırpıda çıkan Mustafa Yılmaz, “Bergama ve yörede yaşayan hemen hemen herkesin bu tarihi parkla ilgili hatıraları vardır. Ben kendimi bildim bileli bu işi yapıyorum. Köyümüz çam ağaçlarıyla ünlü Kozak yaylasındadır. Bu ağaçların dilini ben bilirim. Kuru dallarından arındırdığımız ağaçlar, bu çalışmadan sonra nefes alacak, daha gür bir şekilde yaşayacak“ dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “ÇAMLIPARK VE MİLLET BAHÇESİNE BÜTÜNSEL BİR PEYZAJ ALANIYLA YAKLAŞIYORUZ”

Çamlıpark’ın içerisindeki restoran, kafe ve oyun alanlarıyla kullanıma hazır bir akıllı park olacağına dikkat çeken Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu “Bergama kent merkezinde bulunan Çamlıpark’ı içerisindeki oksijen deposu ağaç ve bitkilerle birlikte bakıma aldık. Bu bakım mevsimsel bir bakım değil, tüm teknik detaylarıyla ele alınan bir bakımdır. Çamlıpark alanını tamamlanacak olan Millet Bahçesi Projesiyle birlikte bütünsel bir peyzaj alanı olarak değerlendiriyoruz. İki güzel ayağı olan bu projemiz ülkemizin en iyi projelerinden birisi olarak ilçemizde yapılacak. Proje tamamlandığında bu alan akıllı modern bir kent parkı olacak. Bizler tüm gücümüzle bu projenin takipçisiyiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0