BAYRAKLI'DA AĞIR HASARLI YAPILAR YIKILIYOR

Bayraklı'da hasarlı yapılar yıkılıyor

BAYRAKLI'DA AĞIR HASARLI YAPILAR YIKILIYOR

6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Yapıların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında riskli yapı onayları ve yıkım ruhsatlarının ilçe belediyeleri tarafından verilmeye başlanmasının ardından Mansuroğlu Mahallesi'nde deprem sonrası Bayraklı Belediyesi tarafından riskli yapı tespiti onaylanan ilk binanın yıkımı gerçekleştirildi. İlçedeki riskli yapıların tamamını kapsayan 6306 sayılı kanun çerçevesinde, ağır hasarlı 57 binada daha yapı sahipleri riskli yapı tespiti onayı için başvuruda bulundu.

1 Ocak 2021 tarihi itibarıyla Kentsel Dönüşüm Kanunu kapsamında yapılan riskli yapı tespit raporlarının onaylanması işi Bakanlıkça ilçe belediyelerine devredilmişti. Bunun üzerine 30 Ekim depremi sonrasında çalışmalarını daha da hızlandıran Bayraklı Belediyesi, ağır hasarlı binalarda riskli yapı tespit raporlarının onayını gerçekleştirdi. Bayraklı'da kentsel dönüşümün ilk adımı olan riskli yapıların dönüşümü için bu kapsamda Mansuroğlu Mahallesi'nde depremden ağır hasar alan ve riskli yapı onayı verilen Seçkinler Sitesi'nde yıkım gerçekleştirildi. 4 bloktan oluşan sitede 16 dükkan ve 56 daire bulunuyordu.

Kentsel Dönüşüm kanunu kapsamında yeniden yapılandırılan Bayraklı Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü'nde ekipler, yapı sahipleri tarafından lisanslı kuruluşlara başvurularak alınan Riskli Yapı Tespit raporlarının onay çalışmalarını sürdürüyor.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0