Başkan vekilliği seçimine saatler kaldı: Menderes’te düğüm bugün çözülecek

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırmasının ardından bugün belediye meclisinde başkan vekilliği seçimi yapılacak.

Başkan vekilliği seçimine saatler kaldı: Menderes’te düğüm bugün çözülecek

Seçime saatler kala CHP ve AK Parti’nin kimleri aday göstereceği belirsizliğini korurken iki partinin de adayını seçimden hemen önce açıklamaları bekleniyor. AK Parti kulislerinde adaylık için net bir isim belirtilmezken parti üst yöneticilerinin onayladığı ismin aday çıkarılacağı öğrenildi. CHP kulislerinde ise adaylık için İlçe Başkanı Ahmet İşler’in desteklediği Mustafa Akın ve Mustafa Kayalar’ın desteklediği Erkan Özkan’ın adı geçiyor

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırmasının ardından başkan vekilliği seçiminin 18 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00’te yapılacağı duyurulmuştu.

Seçime saatler kala CHP ve AK Parti’nin adaylarının kim olacağı hala açıklanmazken iki partinin de adayını seçim öncesi yapılacak grup toplantılarının ardından açıklamaları bekleniyor. 

CHP’DE İKİ İSİM ÖNE ÇIKIYOR

Seçim tarihinin belirlenmesinin ardından CHP kulislerinden başkan vekilliği adaylığı için 3 meclis üyesinin ismi geçmişti. CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet İşler’in adaylıkla ilgili kamuoyuna yansıyan Mustafa Akın’ı destekleyeceği iddia edilirken Mustafa Kayalar’ın da Erkan Özkan ismine destek verdiği ifade edilmişti. CHP kanadında adaylık için kulislerde ismi geçen bir diğer meclis üyesi de Fatma Ekicioğlu olmuştu.

Öte yandan; geçtiğimiz Perşembe günü CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir Milletvekilleri Menderes’e giderek CHP’li belediye meclis üyeleriyle tek tek görüşmüştü. Meclis üyeleri görüşmede “Burada önemli olan isim değil, partimiz. Kim aday olursa olsun onu destekleyeceğiz” mesajını vermişti.

CHP İl Başkanı Deniz Yücel'in dün düzenlediği toplantıdan sonra ise Erkan Özkan isminin ağırlık kazandığı belirtilmişti.

Aday ismin belirlenmesi için çalışmalar devam ederken CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Seyit Torun bugün İzmir’e geldi. Torun, İzmir’de İl Başkanı Yücel ve İzmir örgütüyle bir araya geldiği öğrenildi.

AK PARTİ CHP’DEN SONRA AÇIKLAYACAK

AK Parti’de her ne kadar kulislerde isimler dolaşsa da partinin adayının parti üst yönetimince belirleneceği belirtilirken aday olacak ismin ise CHP’nin adayını açıklamasının ardından açıklanacağı öğrenildi. 
Menderes Belediyesi’nde görevden uzaklaştırılan Başkan Mustafa Kayalar ile CHP’li meclis üyesi Ertan Güleç oy kullanamayacak. Kayalar ve Güleç dışında belediyede 15 CHP ve 9 AK Parti meclis üyesi bulunuyor. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0